739,00 лв. Купи сега

Най-добрите лодки за риболов

13
Оценка: 5 (2 гласа)

Вероятно ще чуете за много най-добри лодки за риболов, които могат да предложат изключително удоволствие във водата. Идеята, че има една единствена лодка, която превъзхожда всички останали обаче, е мит. Няма универсална „най-добра рибарска лодка“, „най-добра семейна лодка“, или „най-добра лодка за разходка“.

Най-добрата лодка за вас е съобразена с вашите изисквания за риболов, предпочитания за круиз, нива на комфорт и бюджет.

Определянето на най-добрата рибарска лодка е силно субективно, като се има предвид, че можете да ловите риба от различни плавателни съдове, вариращи от каяк до джет или дори огромна яхта. Въпреки това, изборът на лодка, специално проектирана за риболов, може да осигури по-приятно изживяване и евентуално конкурентно предимство.

Изборът между вида и мястото на риболов е от решаващо значение, тъй като диктува вида на необходимата лодка. Например спортна яхта Viking на стойност 7 милиона долара е непрактична за тролинг под моста в сладководната вода река Дунав, точно както бас лодката е неподходяща за лов на едри риби на километри от брега, навътре в морето.

Ето основните характеристики, които трябва да търсите в една рибарска лодка:

 1. Специално място за съхранение и държачи за въдици.
 2. Кутии за принадлежности за организиране на куки, въдици и примамки.
 3. Сонар за риба за намиране на първокласни места за риболов.

Изборът на най-добрите рибарски лодки в различните пазарни сегмента може да ви помогне да насочите избора си въз основа на вашите специфични риболовни нужди и предпочитания.

Най-добрите рибарски лодки онлайн

Лодка за риболов classic 310

1.949,00 лв.  изчерпано количество
Decathlon.bg
към

Тази лека и стабилна лодка с ротационно формован корпус е идеална за риболов и разходки в езера и реки с бавно течение.

Лодка за риболов facilalo 200

739,00 лв.  изчерпано количество
Decathlon.bg
към

Тази лодка се пуска на вода лесно и е идеална за дискретно захранване при сладководен риболов.

Риболовна лодка carpy 180

1.049,00 лв.  изчерпано количество
Decathlon.bg
към

Тази лодка, която се превръща в ръчна количка, е идеална за разходки и риболов в езера. Особено подходяща е за шаранджийски риболов, тъй като осигурява място за разполагане на монтажите.

Надуваема лодка fun ii pi230vb

1.649,00 лв.  изчерпано количество
Decathlon.bg
към

Надуваемата лодка Pi230VB с надуваемо V-образно дъно и специално покритие от PVC осигурява оптимална лекота и стабилност. Идеална за придвижване до сушата или закотвения основен плавателен съд.

Надуваема лодка fun ii pi320vb

2.599,00 лв.
Decathlon.bg
към

Надуваемата лодка Pi320VB с надуваемо V-образно дъно и специално покритие от PVC е разработена с 4 места. Идеална за придвижване до сушата или закотвения основен плавателен съд.

Ето още няколко предложения за най-добра лодка за риболов:

Надуваема лодка Intex Excursion WOW оферта

За 4 човека, Включени помпа + гребла, 315 x 165 x 43 см. Лодката е оборудвана с 2 клапана за бързо надуване и изпускане.
Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата

Надуваема лодка Intex Mariner 4 WOW оферта

Надуваема лодка Intex Mariner 4, Капацитет 500 кг, 328 x 145 x 48 см
Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата

Лодка за риболов Safter Оферта

Бял/Червен, 480 x 217 cm, 400 kg, Стъклопластика, Твърд под

Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата

Най-добрите каяци за риболов

Риболовните каяци претърпяха значителен скок на популярност през последното десетилетие, особено с интегрирането на малки електрически двигатели, които подобряват техния обхват и стабилност. Едно забележително предимство на каяците е лесното им транспортиране върху багажник на покрива, което позволява на риболовците удобно да ги карат до избраното от тях място за риболов.

Моторизираните каяци са се превърнали във високофункционални риболовни платформи, подходящи както за солена, така и за сладководна дейност. Те предлагат гъвкавост за достъп до тесни потоци и заливи, които може да са недостъпни за по-големи плавателни съдове, което ги прави универсални инструменти за риболовци, търсещи разнообразна среда за риболов.

Характеристиките от висок клас, които трябва да имате предвид при избора на каяк за риболов, включват безшумни електрически мотори за тролинг, оборудвани с възможности за GPS закотвяне, позволяващи прецизно позициониране. Тези моторизирани каяци обикновено разполагат с управление с крачен педал, свързано с рул, оставяйки ръцете ви свободни за риболов. С обхват до 20 мили те предлагат изключителна маневреност.

Специализираните риболовни каяци често включват място за съхранение на до четири пръта, шкафчета за стръв и принадлежности и възможност за достъп до плитки места, предоставяйки възможности за пускане на въдица в райони, за които наземните рибари могат само да мечтаят да достигнат.

Най-добрите бас лодки за риболов

Тези лодките са специализирани за крайбрежен риболов, предназначени за бърза и ефективна навигация до първостепенни места за риболов. С изключителна производителност в гладка вода и плитко газене, те са особено подходящи за крайбрежен риболов. Важно е обаче да се отбележи, че дори най-добрите бас лодки не са подходящи за морски риболов в открито море.

Тези лодките имат много нисък надводен борд, минимизирайки съпротивлението на вятъра, което им позволява да се реят над местата за риболов за продължителни периоди с помощта на малък електрически двигател за тролинг.

Заредени с функции като съхранение на пръти, кладенци за стръв и кутии за принадлежности, тези лодки с плоска палуба предлагат впечатляващ обхват и сериозна скорост, което ги прави страхотни инструменти за риболовци.

Най-добрата надуваема лодка за вашите риболовни приключения

Надуваемите рибарски лодки, някога нетрадиционни, набират популярност в света на риболова поради напредъка в PVC технологията и нарастващата цена на традиционните рибарски лодки.

За разлика от детските надуваеми салове за басейни, тези надуваеми рибарски лодки са направени от издръжливи материали, което ги прави подобни на лодките, използвани от Navy Seals и рафтърите – еластични, преносими и рентабилни.

Изборът на надуваема риболовна лодка може да предложи няколко предимства, включително:

 1. Материал: Използване на издръжливи материали като усъвършенстван PVC за повишена стабилност и дълготрайност.
 2. Преносимост: Лесни за съхранение и транспортиране, което ги прави отличен избор за хора с ограничено пространство или желание за преносимост.
 3. Боравене: Въпреки че осигуряват стабилност, надуваемите рибарски лодки са известни и с лекотата си на боравене във водата.

За тези, които искат да спестят пари и място в гаража на риболовна лодка, надуваемият вариант може да бъде идеалният първи избор.

Обмислете вашата цел

Преди да закупите надуваема лодка, определете целта си. Търсите ли спокойно преживяване или планирате да плавате в бурни води за риболов? Ако е последното, дайте приоритет на лодки с полутвърд под за повишена издръжливост и производителност.

За по-спокойно изживяване подходящ избор са пълните надуваеми лодки. Те са удобни и лесни за работа, напомпват и изпускат въздух само за няколко минути за лесно съхранение.

Ето една проста насока: твърдите надуваеми лодки се справят отлично в бурни води, докато пълните надуваеми лодки са идеални за спокойни дейности в студени води, предлагайки комфорт и удобство за моменти на релаксация.

Мощност и товароносимост

Определете мощността на двигателя, от която се нуждаете, въз основа на вашите предпочитания и предназначение. За семейна лодка се уверете, че има поне четири седалки и осигурява място за мощен мотор за увеличаване на скоростта.

Ако сте единственият потребител, помислете за по-малка лодка с по-малко мощен двигател, за да спестите разходи. По-лекият товар обикновено води до повишена скорост. За семейни лодки изберете здрав газов двигател, за да постигнете желаната скорост.

Имайте предвид, че полутвърдите лодки обикновено са по-скъпи, така че вземете предвид бюджета си, когато вземате решение. Оценяването на вашите специфични нужди и разглеждането на предназначението на лодката ще ви насочи при избора на подходяща мощност на двигателя и размер на лодката.

Корпус и под

Има ключови разлики между пълните надуваеми лодки и полутвърдите надуваеми лодки, които трябва да имате предвид, когато избирате подходящата надуваема лодка за вашите нужди.

Пълни надуваеми лодки:

 • Подходящи за студени води и предлагат по-голям комфорт.
 • Като цяло по-достъпни в сравнение с полутвърдите лодки.
 • Склонни да работят по-малко и са по-малко издръжливи от полутвърдите лодки.
 • Идеален за развлекателни дейности в езера, реки или морета.

Полутвърди надуваеми лодки:

 • Ненадмината издръжливост и производителност.
 • По-скъпи в сравнение с пълните надуваеми лодки.
 • Отнема повече време за надуване и изпускане.
 • Подходящ за професионалисти и тези, които се впускат в бурни води за дейности като риболов.

Решението между пълни надуваеми и полутвърди надуваеми лодки зависи от вашите специфични нужди и предпочитания. Ако давате приоритет на комфорта и рентабилността за развлекателни дейности, пълните надуваеми са подходящи. Въпреки това, ако планирате да плавате в бурни води за дейности като риболов и давате приоритет на издръжливостта и производителността, полутвърдите надуваеми лодки са по-добрият избор.

Цена

Когато купувате надуваема лодка, уверете се, че тя отговаря на вашия бюджет, като проведете задълбочено проучване. Сравнете цените от различни уебсайтове и проверете за гаранции.

Обърнете внимание на вида на предлаганата гаранция – дали е пълна гаранция или ограничена. Освен това помислете за разходите за съхранение, тъй като размерите на надуваемата лодка играят роля, особено ако планирате да я държите напомпана по време на съхранение, за да увеличите дълготрайността.

Следвайки тези стъпки в ръководството за покупка стъпка по стъпка, вие увеличавате вероятността да намерите надуваема лодка, която напълно отговаря на вашите нужди. Ако вече притежавате или наскоро сте закупили надуваема лодка, споделете опита си с нас, за да допринесете с ценна информация.

Често задавани въпроси

Колко надеждни са надуваемите лодки?

Издръжливостта на една надуваема лодка зависи от нейния тип, предназначение и нивото на грижа, която получава. Основните надуваеми най-добри лодки за риболов с PVC дъно са надеждни за дейности в тиха вода, като езерен риболов или обикновена лодка, но може да не са подходящи за бурни води. За разлика от тях, твърдите надуваеми лодки (RIB) могат да се справят с по-високи скорости и да предложат повече стабилност при тежки условия.

Важно е да се отбележи, че надуваемите лодки, независимо от вида, обикновено не са толкова здрави, колкото лодките от фибростъкло. За да увеличите продължителността на живота им, препоръчително е да не ги подлагате на прекомерна злоупотреба или грубо отношение. Редовната поддръжка, правилното съхранение и спазването на указанията на производителя за употреба и грижа могат да допринесат за дълготрайността на една надуваема лодка.

Колко дълго ще издържи една надуваема лодка?

Продължителността на живота на една надуваема лодка варира в зависимост от фактори като вида на използвания материал, моделите на използване и практиките за поддръжка. В общи линии:

 • PVC надуваема лодка: Тези лодки обикновено издържат около 2 до 10 години. Продължителността на живота може да бъде повлияна от фактори като излагане на слънчева светлина, честота на употреба и ниво на предоставените грижи.
 • Надуваема лодка от Хипалон: Лодките от Hypalon, които са по-издръжливи и устойчиви на UV щети, обикновено имат по-дълъг живот. Те могат да издържат приблизително от 7 до 15 години, в зависимост от употребата и поддръжката.

Важно е да се отбележи, че това са общи оценки и действителната продължителност на живота може да варира в зависимост от индивидуалните обстоятелства. Редовното почистване, правилното съхранение и спазването на препоръките на производителя за грижа и поддръжка могат да удължат живота на една надуваема лодка.

Могат ли да се използват надуваеми лодки в океана?

Да, надуваемите лодки могат да се използват в океана. Въпреки това, когато плавате в открити води, препоръчително е да използвате твърда надуваема лодка (RIB) за допълнителна безопасност. RIBs, със своя твърд корпус и надуваема яка, осигуряват повече стабилност и по-добро управление при тежки условия, което ги прави подходящи за използване в морето. Докато надуваемите лодки, включително тези с конструкция от PVC или Hypalon, обикновено се считат за безопасни за различни водни дейности, изборът на твърда надуваема лодка се препоръчва за по-предизвикателни океански условия.

Могат ли надуваемите лодки да потънат?

Технически, надуваемите лодки могат да се преобърнат, но това е много малко вероятно при нормални работни условия. Съвременните надуваеми лодки са проектирани с мисъл за безопасността и често разполагат с множество камери за надуване, което означава, че дори една камера да бъде пробита, останалите остават непокътнати, осигурявайки плаваемост и стабилност.

Докато надуваемите риболовни лодки обикновено са по-малко податливи на пробиви, отколкото може да изглежда, важно е да се отбележи, че всеки плавателен съд, включително надуваемите, може да се преобърне при определени обстоятелства, като екстремни метеорологични условия или неправилна употреба.

За да подобрите безопасността, препоръчително е да носите спасителна жилетка, когато сте в открити води, независимо от вида на лодката, която използвате.

Заключение

Преди да се спрете на лодка за риболов, помислете за вашите риболовни навици и лични нужди. Запитайте се колко често ловите риба и дали си струва да инвестирате в по-здрав плавателен съд за дълготрайност. Освен това, ако обикновено ловите риба сам, по-малка лодка може да е достатъчна, но ако често имате компания, изберете плавателен съд за няколко души.

От опции като Intex Excursion Pro до Airhead Angler Bay, тези надуваеми риболовни лодки са сред най-добрите за риболов на езеро, река или река.

Ако търсите нещо малко по-голямо от надуваема рибарска лодка, но също толкова гъвкаво, проучването на възможностите за риболовни скифове може да бъде полезно съображение. Направете избора си така, че да съответства на специфичните ви предпочитания за риболов и компанията, която обикновено водите със себе си.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0