Най-добрите Хилки за Тенис на Маса

5
Оценка: 5 (2 гласа)

За играч на тенис, който купува първата си „подходяща“ хилка, това може да бъде доста невероятно преживяване. Но не се притеснявайте, помощта е наблизо. Тук ще опишем, кои са най-добрите хилки за тенис на маса.

През 1971 г., Нагоя, Япония, беше домакин на 31-ия годишен световен шампионат по тенис на маса, където се развихриха исторически събития между Китай и САЩ. Глен Коуан, 19-годишен американец, изигра ключова роля в тези отношения, съпровождайки китайския отбор в автобуса си, въпреки напрежението между страните.

Под прикритие на спорта, Коуан и Джуанг Дзедун, представител на Китай, установиха необичайно приятелство, което се отрази в подаръците, които си размениха по време на турнира. Този жест на мир и дипломация включваше пейзажна картина за Коуан и тениска с текст от Бийтълс и знак за мир за Дзедун. Тези събития предопределиха историческото посещение на Ричард Никсън в Шанхай през следващата година.

Десетилетие по-късно, тенисът на маса беше включен в олимпийските игри в Сеул през 1988 г., като спорт, в който китайските спортисти продължават да доминират. Китай е свързан не само с успеха в спорта, но и с производители на тенис оборудване. Пример за това е шведската марка STIGA, която е официален доставчик на ножове за китайския национален отбор.

Тенисът на маса, символ на приятелско състезание и дипломация, продължава да бъде популярен както в професионалните, така и в аматьорските среди. За тези, които искат да се включат в този спорт, необходимостите са минимални – само маса, хилка и топка. Ако сте нов в този свят и се нуждаете от помощ при избора най-добрите хилки за тенис на маса, ние сме тук, за да ви насочим.

Какво трябва да търся в най-добрата хилка за тенис на маса?

най-добрите хилки за тенис на маса
Избора на най-добрите хилки за тенис на маса зависи от различни фактори

При избора на най-добрите хилки за тенис на маса, важно е да вземете предвид вашите индивидуални предпочитания и стил на игра. Вотът са някои от ключовите фактори, които трябва да обмислите:

 1. Материал:
  • Хилките за тенис на маса се състоят от дървено острие, обвито с гума и гъба от двете страни.
  • Някои играчи предпочитат допълнителна гума на основата на дръвото.
 2. Форма на дръжката:
  • Дръжките могат да бъдат прави, изпъкнали или анатомични, като анатомичните се адаптират към контурите на дланта.
  • Остриета с кръгла форма са стандартни и предлагат лесна смяна между форхенд и бекхенд.
  • Остриета с квадратна глава са по-мощни, но изискват по-голяма майсторство.
 3. Тегло:
  • По-леките хилки са подходящи за играчи, които предпочитат близката до масата игра и активни движения.
  • По-тежките хилки са предпочитани от играчи, които играят по-далеч от масата и търсят повече контрол.
 4. Обърнат каучук или гума с люспи:
  • Обърнатият каучук предоставя гладка повърхност, която е устойчива на въртене, подходяща за любителски играчи.
  • Гумата „Pips out“ с трапчинки предоставя по-голям контрол върху въртенето и скоростта.

Изборът на най-добрите хилки за тенис на маса е индивидуален и трябва да съответства на вашите умения и предпочитания. Ако сте нов в този спорт, е важно да тествате различни стилове и комбинации, за да откриете най-подходящата хилка за вашия стил на игра.

Комплектът е подходящ за усвояване на първите технични удари и осигурява добър контрол на топчето. Идеален за игра в училище или със семейството. Комплектът включва всички необходимо за игра.
32,90 лв.
Комплект от 2 хилки ttr 100 3* allround и 3...
Дървото TIBHAR DEFENSE PLUS е идеално за есперти в защитния стил на игра.
54,90 лв.
Дърво за хилка за тенис на маса defense plus
Дървото IV L е много леко. Подходящо е за любителите на усещането за контакт и максималния контрол.
54,90 лв.
Дърво за хилка за тенис на маса iv-l balsa
Основни характеристики Тип продукт: хилка Спорт: тенис на маса Ниво на подготовка: средно напреднали - напреднали Употреба: интериор - екстериор Тип: off Стил игра: офанзивен Тип дръжка: вдлъбната - ергономична Материал: дърво - каучук Скорост: 90 Ефект: 90 Контрол: 60 Цвят: ...
103,99 лв.
Хилка за тенис на маса Donic-Schildkröt Top Team 900
Хилка за тенис на маса Tibhar с гуми Vari Spin D'tecs, осигуряващи динамика.
114,00 лв.
Хилка за тенис на маса samsonov sgs
Основни характеристики Тип продукт: хилка Спорт: тенис на маса Ниво на подготовка: средно напреднали - напреднали Употреба: интериор - екстериор Тип: off+ Стил игра: офанзивен Тип дръжка: вдлъбната - ергономична Материал: дърво - каучук - карбонови влакна Скорост: 110 Ефект: 110 ...
170,99 лв.
Хилка за тенис на маса Waldner 5000

Има ли разлика между професионални и любителски хилки за тенис на маса?

За хоби играчите в тенис на маса, удобната и готова за употреба хилки със средна тежест и обърната гума представлява отличен избор. Такъв стандартен модел е подходящ за непрофесионални цели и осигурява удобство и лесно управление.

За по-напреднали играчи, които търсят персонализация, има наличност от по-сериозни хилки, предназначени да отговарят на индивидуалните нужди на играча. Тези напреднали модели често се фокусират върху контрола на скоростта и въртенето, като предоставят по-голяма прецизност и манипулация на топката.

Независимо дали сте начинаещ или опитен играч, винаги е добра идея да изпробвате различни модели и стилове на хилки, за да намерите тази, която най-добре отговаря на вашите индивидуални предпочитания и стил на игра.

Най-добрите хилки за тенис на маса за средно напреднали играчи


Butterfly, една от водещите световни марки в тениса на маса и известна със своите одобрени от експерти производители на най-добрите хилки за тенис на маса за начинаещи, не предоставя изненада с впечатляващата си хилка за напреднали подобрители. Този модел предлага всички необходими характеристики за усъвършенствана хилка, включително 5-пластово острие, 1,5 мм гъба и защитна кантираща лента.

Това, което прави тази хилка изключителна за нас, е нейната уникална и комфортна ергономична дръжка, както и качеството на покритието. Подкрепена от португалския шампион Тиаго Аполоноа, този модел впечатлява със своите изключителни характеристики.

Комплект за тенис на маса

EMAG
Stiga, гума, 3 x топки, бяло/черно

Представляваща една от различните опции на STIGA, този тризвезден модел се явява отличен избор за играчи, които стремят към подобрение и евентуално изкачване на стълбичката на техническото си умение. Системата от една до пет звезди, която STIGA използва за оценяване на своите хилки, е важен ориентир, като по-високият рейтинг предоставя по-напреднали възможности.

Този конкретен модел се нарежда доста средно в гамата от STIGA, предоставяйки балансиран подход за подобряване. Той е идеален за играчи, които търсят по-голяма скорост, без да жертват контрола, и който желаят да развият своето въртене и техника на захващане. Рейтингът от три звезди подчертава възможностите за напредък, които предоставя този модел.

Завъртане, скорост и контрол

За начинаещи играчи, които развиват своите техники, важно е да преминават към по-развити и подходящи хилки. Начинът, по който хилката взаимодейства с топката, е от съществено значение за контрола и удовлетворението от играта, както и за избора на най-добрите хилки за тенис на маса.

Започването с по-бавна и по-контролируема хилка е отличен начин за освояване на основите. С развитието на вашата техника, е препоръчително да преминавате към по-бърза хилка, която все още осигурява добър контрол. Важно е да избягвате рязките скачки в характеристиките на хилката, като изберете модел, който предоставя по-голяма скорост и въртене от вашата начална хилка, но същевременно остава подходящ за вашето ниво на умение.

Постепенното преходно усъвършенстване на хилката ви ще ви помогне да подобрите контрола си, без да се отказвате от въртенето и скоростта, които идват с по-развитите модели.

Хилка по поръчка или готова хилка?

На средно ниво, не е от особено значение дали решите да закупите произведени най-добрите хилки за тенис на маса или да поръчате персонализиран вариант. Тази хилка вероятно няма да бъде вашата „вечна“ компаньонка, тъй като се очаква да я използвате за период от 12-18 месеца, преди да решите да обновите оборудването си.

Едно от предимствата на персонализираната най-добра хилка е възможността ви да изберете комбинация, която отговаря на вашите нужди. Например, може да желаете по-бърза гума за форхенда, подходяща за атакуващ стил, и по-бавна гума за бекхенда, предпочитана за игра в различни ситуации. Имате възможност да персонализирате дебелината на гумата (по-дебела за повече скорост, по-тънка за по-бавна игра) и формата на дръжката на хилката.

За ентусиастите в тениса на маса, като мен, този степен на персонализация предоставя удовлетворителен опит. Възможно е обаче, този подход да не е подходящ за всеки. Ако прекарването на часове в изследване и четене на рецензии не ви вълнува, закупуването на готова хилка може да бъде добро решение, като се вземат предвид дадените по-долу препоръки.

Най-добрите хилки за тенис на маса, които вече са произведени, обикновено разполагат с еднаква гума както за форхенда, така и за бекхенда, като предлага ограничен избор по отношение на острието, дебелината на гумата и формата на дръжката. Качеството на хилката е задоволително, но се предоставя с по-малко възможности за персонализация и избор. Въпреки това, ако предпочитате да играете със сходен стил от двете страни на масата, готовата хилка може да бъде подходящ избор.

Цена

Междинната хилка, със сигурност, ще има по-висока цена в сравнение с тази за начинаещи, поради добавеното качество на материала.

Вие влагате в по-издръжлив и напреднал продукт, но не е задължително да разходите цялото си богатство за нея. Обичайно, добрата междинна най-добра хилка за тенис на маса може да се намери в ценови рамки от 70 – 20 лв. Опитът ми показва, че готовите междинни хилки обикновено са малко по-достъпни в сравнение с персонализираните по поръчка.

Препоръки

За начало, препоръчвам да започнете с хилка от магазина, които са лесни за намиране в повечето онлайн магазини за тенис на маса. При търсенето в техните уебсайтове, фокусирайте се върху „предварително сглобени“, „готови“ или „завършени“ хилки.

Личният ми фаворит е Bribar Allround Professional (прочетете рецензията ми), но всички хилки за тенис на маса, изброени по-долу, представляват отличен избор за играчи на средно напреднало ниво.

Как да избера правилната за мен хилка за тенис на маса?

най-добрите хилки за тенис на маса
най-добрите хилки за тенис на маса за всеки е различна

Когато избираме най-добрите хилки за тенис на маса, ние трябва да използваме три основни фактора, които определят предпочитанията в стиловете на игра. Тези фактори са скорост, въртене и контрол, и те са ключови при разграничаването на най-добрите хилки за пинг-понг.

Скорост: Този фактор измерва бързината, с която топката напуска хилката. За атакуващите играчи, които предпочитат да играят далеч от масата и да изпращат мощни удари, са подходящи хилки, които генерират значителна скорост. Този аспект, обаче, често се жертва в името на контрола.

Въртене: Този аспект се отнася до способността на хилката да генерира въртене. Играчите често избират различни гуми от двете страни на хилката, което им предоставя възможност за различни удари, особено в областта на въртенето.

Контрол: Особено важен за начинаещите, контролът определя способността ви да насочите топката там, където искате. В началото, акцентът трябва да бъде върху контрола, преди да преминете към предпочитанията за скорост и въртене по-късно, по мерка че станете по-опитен играч.

Вашият стил на игра

най-добрите хилки за тенис на маса
Вашият стил на игра определя и най-добрите хилки за тенис на маса за вас

Като начинаещ в тениса на маса, ключът за успешното усвояване на играта е да се фокусирате върху подобряването на основните си умения. Затова изберете хилка с неутрален характер и добър контрол, която ви позволява да се съсредоточите върху усъвършенстването на ударите си. По мярка на напредъка ви, ще разработите индивидуален стил на игра, който ще ви насочи към подходящата хилка.

Например, ако развивате атакуващ стил и обичате по-голяма скорост, тогава изберете бърза и лека хилка. Ако сте по-отбранителен играч и търсите повече контрол, изберете хилка, която забавя топката с повече лекота. Научаването да се играе с подходящата хилка за вашия стил на игра ще улесни напредъка ви и ще направи преживяването ви в тениса на маса по-удовлетворително.

Как да държите хилката си

Изборът на подходящата хилка често зависи от начина, по който я хващате. Двата най-популярни начина на хващане са Шейкхенд и Пенхолд. За по-подробна информация относно това как да хванете хилката, можете да прочетете ръководството ни за правилното хващане на хилката за тенис на маса.

Поддържане на вашата хилка в добро състояние

След като сте избрали и закупили подходящата хилка, е от съществено значение да го поддържате в оптимално състояние, за да не износва бързо. Вие можете да вземете две важни мерки, за да го постигнете.

 1. Съхраняване в калъф: Калъфът предоставя защита от удари и износване, осигурявайки дълъг живот на най-добрата хилка. Разгледайте нашето ръководство за най-добрите калъфи за хилка в тенис на маса.
 2. Почистване: Редовното почистване на хилката ще го запази в оптимално състояние. Научете как да почистите хилка за тенис на маса, като следвате нашето подробно ръководство за почистване на тенис хилки.

Често задавани въпроси за най-добрите хилки за тенис на маса

Има ли разлика между червената и черната страна на хилката за пинг-понг?

Професионалният играч често използва различни гуми от всяка страна на хилката, за да затрудни опонентите при разпознаването на техния стил и тип удар.

Оказва ли влияние хилката за пинг-понг?

Хилката за тенис на маса правят значителна разлика в играта, подчертавайки важността на избора на подходяща хилка за вашия стил и ниво на умения.

Заслужават ли си скъпите хилки за пинг-понг?

Да, но по-високата цена не винаги означава по-добро качество. Изборът на хилка трябва да бъде съобразен със знанията и уменията на играча.

Коя е най-добрата хилка за тенис на маса за начинаещи?

За начинаещи се препоръчва хилка с висок контролен рейтинг и по-бавна характеристика, позволяваща на играча да научи базовите умения.

Как да разбера кога съм готов за по-добра хилка за пинг-понг?

Когато усъвършенствате основните си техники и чувствате, че сегашната хилка ограничава възможностите ви за въртене и скорост.

Защо просто не взема най-добрата хилка за пинг-понг?

Взимането на правилната хилка, съответстващо на вашите умения, е по-важно от цената или статуса на хилката.

Коя е най-добрата хилка за тенис на маса в света?

Според нас, Tenergy 05 с острието Timo Boll ALC е едно от най-добрите хилки за тенис на маса, но има и други премиум варианти със сходно качество.

Какви хилки за пинг-понг използват професионалистите?

Професионалните играчи използват различни модели, като Tenergy 05, Evolution MX-P и Hurricane 3 NEO за гуми, докато Timo Boll ALC и Viscaria.

Заключение

При избора на най-добрите хилки за тенис на маса, запомнете, че по-бързата и въртяща се опция не винаги е най-добрият избор. Имах собствен опит с този въпрос, когато решавах да подобря хилката си преди около 10 години, когато играех в лигата.

В този момент бях среден играч, но исках нещо по-бързо, вдъхновено от стиловете на другите играчи в клуба. Избрах много бърза гума за форхенд, още по-бърза гума за бекхенд и острие с офанзивни характеристики. След покупката обаче забелязах, че контролът върху топката беше затруднен, а играта ми стана по-неконтролируема.

Този опит ме научи, че с по-бързата хилка не винаги постигате желания резултат. При следващото покупкообразувах универсално острие и гуми с повече контрол, което значително подобри моята игра. Важното послание тук е да изберете по-бърза хилка, но не прекалено бърза, за да запазите контрола върху играта си и да не станете жертва на непредвидени грешки и загуба на контрол върху топката.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0