Най-добрите Абсорбатори

5
Оценка: 5 (2 гласа)

Най-добрите абсорбатори (аспиратори) съчетават мода и функция, за да премахнат нежеланите миризми от вашата кухня, като същевременно добавят визия към вашия декор.

Инвестирането в аспиратор е важна дългосрочна стъпка за вашата кухня, затова е от съществено значение да изберете такъв, който не само е функционален, но и има привлекателен външен вид.

Някои модели аспиратори могат да бъдат шумни и неефективни. Най-добрите модели работят бързо и тихо, премахвайки влагата и миризмите, като предотвратяват натрупването на мазнини върху кухненските повърхности.

За да научите повече за ключовите характеристики, които трябва да отчитате при избора на нов аспиратор, и за да видите някои от нашите препоръки за най-добри покупки, продължете с четенето.

Абсорбаторите са тихи герои в кухнята, които играят важна роля в подобряването на качеството на въздуха.

Те филтрират топлината, мазнините, дима, парата и миризмите, които се освобождават по време на готвене, което прави въздуха по-чист и свеж.

Подобрявайки атмосферата в кухнята, абсорбаторът прави преживяването на готвене по-приятно, като осигурява удобна и здравословна среда за работа.

Освен функционалността си, абсорбаторите могат да бъдат и стилни елементи в кухнята. Те могат да допринесат за визуалната привлекателност на пространството, като станат фокусна точка или допълнение към общия дизайн.

Затова, когато планирате реконструкция или преосмисляте вашия кухненски интериор, абсорбаторът може да бъде важно съображение при избора на подходящия модел.

Използвайки нашата обширна методология за преглед и тест от екипа на Сравни Цени, както и допитване за мнения от потребители, определихме аспираторите с най-висока оценка и най-добри резултати на пазара през тази година. Ето нашите резултати.

Най-добрите Абсорбатори

1

Абсорбатор Heinner CH-400

Най-добрите абсорбатори за кухня

Heinner CH-400

EMAG
Най-добрите абсорбатори за кухня

Heinner CH-400 е мощен и практичен абсорбатор, който ще осигури чист въздух и приятна атмосфера във вашата кухня. С елегантния си дизайн, той ще се впише perfectno във всякакъв интериор.

Висока абсорбционна способност от 326.4 м3/ч се справя безпроблемно с миризми и пара от готвене, а двата мотора гарантират по-добра производителност и по-ефективно пречистване на въздуха.

Три нива на мощност ви позволяват да регулирате абсорбцията според вашите нужди, а LED осветлението е не само издръжливо и енергоспестяващо, но и осветява готварската ви зона.

Два алуминиеви филтри са ефикасни и лесни за почистване, а компактният дизайн (60 x 50 см) го прави подходящ за кухни с всякакви размери.

Heinner CH-400 е не само практичен, но и стилен. Той е:

 • Бърз и ефикасен при премахване на миризми и пара.
 • Лесен за работа и поддръжка.
 • Енергоспестяващ.
 • Елегантен, допълващ всяка кухня.

Ако търсите качествен и надежден абсорбатор, Heinner CH-400 е отличен избор.

За да ви помогна да вземете решение, ето някои отзиви от доволни клиенти:

 • Абсорбаторът е много мощен и тих. Много съм доволна от него.“ – Мария
 • Лесен е за монтаж и почистване. Препоръчвам го!“ – Иван
 • Съотношението цена-качество е отлично.“ – Петър
2

Абсорбатор за вграждане DELUX 900м3/ч

Един от най-добрите абсорбатори за вграждане

DELUX 900м3/ч

EMAG
Един от най-добрите абсорбатори за вграждане

В търсене сте на мощен, тих и атрактивен абсорбатор за вграждане? DELUX 900м3/ч е решение, което съчетава в себе си висока производителност, елегантен дизайн и отлично съотношение цена-качество.

С впечатляваща абсорбционна способност от 900 м3/ч, DELUX 900м3/ч се справя безпроблемно с миризми и пара от готвене, дори в по-просторни кухни. Двутурбинният му мотор е оптимизиран за тиха работа, без да губи от своята ефективност, гарантирани спокойствие и комфорт по време на готвене.

LED осветлението на абсорбатора е не само енергоспестяващо, но и ярко, осигурявайки отлична видимост на готварската зона. Металните касетъчни филтри са лесни за почистване и много ефективни при улавяне на мазнини, допринасяйки за по-чиста и здравословна среда в кухнята.

DELUX 900м3/ч е снабден с двоен изтеглящ се филтър, който предлага допълнително ниво на филтриране за още по-чист въздух. Телескопичното изваждане на панела улеснява регулирането на абсорбатора, а възвратният клапан предотвратява връщането на миризми и пара в кухнята.

За вашето спокойствие, DELUX 900м3/ч е с 2 години гаранция.

Сред предимствата на модела са:

 • Поцинковано тяло, гарантиращо по-дълъг живот.
 • Стандартни размери (60 см), подходящи за монтаж в стандартни кухненски шкафове.
 • Две степени на мощност, позволяващи регулиране на абсорбцията според нуждите.
 • Достъпна цена, съчетана с висока функционалност.

DELUX 900м3/ч е отличен избор за всеки, който търси:

 • Мощен и ефикасен абсорбатор.
 • Тиха работа.
 • Лесно почистване.
 • Изгодно съотношение между цена и качество.

За по-нисък шум е препоръчително свързване на абсорбатора с тръба Ф150.

3

Абсорбатор за вграждане Hansa OTP6241IH

Най-добри телескопични абсорбатори

Hansa OTP6241IH

EMAG
Най-добри телескопични абсорбатори

Търсите ли телескопичен абсорбатор за вграждане, който съчетава висока ефективност, безшумна работа и стилен дизайн? Hansa OTP6241IH е идеалното решение за вашата кухня.

Мощен и ефикасен

С мощност на абсорбиране от 500 м3/ч, Hansa OTP6241IH се справя безпроблемно с миризми и пара от готвене, дори в по-просторни кухни. Модерният и високоефективен вентилатор гарантира пълно премахване на неприятните миризми, за да се наслаждавате на чиста и свежа атмосфера.

Безшумна работа

Ниското ниво на шум на Hansa OTP6241IH го прави идеален за кухни, интегрирани с хола. Можете да готвите, без да се притеснявате, че шумът ще ви пречи или ще наруши спокойствието на дома ви.

3 степени на скорост

Абсорбаторът е снабден с 3 степени на скорост, което ви позволява да регулирате мощността му според количеството на приготвяна храна. Така можете да оптимизирате работата му и да намалите разходите за електроенергия.

Лесно почистване

Алуминиевият филтър за мазнини предпазва двигателя и се почиства лесно в съдомиялна машина.

Класически дизайн

Hansa OTP6241IH е с класически дизайн с бутони, който е не само лесен за работа, но и изключително издръжлив.

Енергоспестяващо LED осветление

LED системата за осветление е не само енергийно ефективна, но и осигурява силна и приятна светлина, която не е уморителна за очите.

Hansa OTP6241IH е:

 • Ефективен: Премахва миризмите от готвене.
 • Тих: Не пречи на домакинските дейности.
 • Стилен: Допълва интериора на кухнята.
 • Лесен за почистване: Филтърът за мазнини може да се мие в съдомиялна машина.
 • Издръжлив: Класически дизайн с бутони.
 • Енергоспестяващ: LED осветление.

Hansa OTP6241IH е инвестиция в чиста и свежа кухня, която ще ви радва години наред.

4

Абсорбатор за вграждане Bosch DFS067A51

Най-добри телескопични абсорбатори висок клас

Bosch DFS067A51

EMAG
Най-добри телескопични абсорбатори висок клас

Рецензията на абсорбатора за вграждане Bosch DFS067A51 разкрива вниманието към детайлите и високото качество на уреда. С ефективност от 728 м3/ч, EcoSilence Drive технология и 4 степени на мощност, този модел е не само енергоспестяващ, но и изключително тих.

Звукът от готвенето може да бъде прекъснат от шума на абсорбатора, но този проблем е решен с Bosch DFS067A51. С мощен вентилатор и оптимизиран въздушен поток, абсорбаторът с мотор EcoSilence Drive е невероятно тих, като същевременно предлага ефективност от над 80% от гледна точка на енергията. Моторът без механично триене осигурява не само по-малък шум, но и по-дълъг живот на уреда.

Металният филтър за мазнини е от съществено значение за почистване на въздуха, излизащ от абсорбатора. Без значение дали става въпрос за тръбни системи или рециркулационни абсорбатори, този филтър е лесен за почистване и поддържане, което гарантира оптимална ефективност.

С Bosch DFS067A51 получавате оптимална абсорбация на въздуха за всякакъв вид кухня. Независимо дали става въпрос за отворена кухня, свързана с всекидневната, или за малка, затворена кухня, този абсорбатор осигурява правилната мощност за подходящото пространство.

5

Абсорбатор за вгаждане Еlectrolux LFC316X, Каминен

Най-добрия каминен абсорбатор

Еlectrolux LFC316X

EMAG
Най-добрия каминен абсорбатор


Електролукс LFC316X е абсорбатор за вграждане с каминен дизайн, който предлага мощност на абсорбция от 420 м3/ч и 1 двигател в компактен размер от 60 см. Монтира се директно на стената, осигурявайки ви повече пространство в кухнята и ефективно премахвайки нежеланите миризми, за да насладите на вкусна храна без неприятни аромати.

Управлението на абсорбатора е лесно и интуитивно благодарение на електронните команди. Можете лесно да регулирате степента на мощност за бързо и гъвкаво готвене, като настроите устройството съобразно вашите нужди.

Абсорбаторът разполага с устойчив и дълготраен филтър, който може да се почиства в миялна машина, гарантирайки дълготрайно чист въздух в кухнята ви. Този филтър е надежден съюзник в борбата с кухненските миризми и изпарения, като осигурява по-чиста и приятна атмосфера за готвене и хранене. Мощният мотор ефективно намалява кухненските миризми и изпарения, като ви позволява да прекарвате времето си в кухнята по-приятно.

6

Абсорбатор за пълно вграждане DELUX

Най-добрия абсорбатор за пълно вграждане

Абсорбатор за пълно вграждане DELUX

EMAG
Най-добрия абсорбатор за пълно вграждане

Абсорбаторът за пълно вграждане DELUX предлага висока ефективност и удобство при използване. С иноксов цвят на челния панел и сив корпус, този абсорбатор се вписва перфектно във всяка кухня. С капацитет от 550 m3/h и тих двутурбинен мотор от 135w, той осигурява мощно и икономично отстраняване на миризми и изпарения. LED осветлението се грижи за ясно осветяване на готварската площ, а метало-касетъчните филтри гарантират ефективно задържане на мазнините.

С размери от 60 см и три степени на мощност, този абсорбатор е подходящ за всеки тип кухня. Също така предлага и много добро съотношение цена-качество, като се предлага с двегодишна гаранция. Доставката до офис на Спиди е само 12 лева за цялата страна, а включената опция за тест и преглед гарантира, че продуктът ще бъде доставен в перфектно състояние. Ако възникнат транспортни дефекти, се предоставя нов абсорбатор или протокол за констатация на повредата.

7

Абсорбатор Turbionaire, Chef 90 Wall Pro, A++,

Най-добрите абсорбатори за кухня турбо

Turbionaire, Chef 90 Wall Pro

EMAG
Най-добрия абсорбатор за професионални готвачи

Абсорбаторът Turbionaire, Chef 90 Wall Pro, е идеално решение за вашата кухня с впечатляващ дизайн и напредни функционалности. С енергийна ефективност клас A++, този абсорбатор е не само ефективен, но и икономичен. Снабден с безчетков мотор, който достига до 800 mc/h, той осигурява мощно отстраняване на миризми и пара от готвене.

Филтрите на абсорбатора са преградни, като се грижат за ефективното задържане на мазнините. С електронно управление и LED осветление с температура на цветовата температура 4000K, този абсорбатор предлага удобство и функционалност. С три скорости на вентилатора, можете да регулирате интензивността на изтегляне спрямо нуждите си.

Със своя декоративен дизайн и иноксов материал, този абсорбатор добавя елегантност и стил към всяка кухня. Със защита от 150 мм на 120 мм и възвратен клапан в комплекта, монтажът е бърз и лесен. Този модел е идеален за домашна употреба и предлага няколко функции като осветление, тих режим на работа и функция „Турбо“, които правят готвенето в кухнята по-приятно и удобно.

Най-добри абсорбатори за годината

Класация 2024
1Най-добрите абсорбатори за кухняHeinner CH-400
2Един от най-добрите абсорбатори за вгражданеDELUX 900м3/ч
3Най-добри телескопични абсорбаториHansa OTP6241IH
4Най-добри телескопични абсорбатори висок класBosch DFS067A51
5Най-добрия каминен абсорбаторЕlectrolux LFC316X
6Най-добрия абсорбатор за пълно вгражданеDELUX
7Най-добрите абсорбатори за кухня турбоTurbionaire, Chef 90 Wall Pro
Най-добри абсорбатори онлайн

Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате абсорбатор

Важно е да изберете абсорбатор, който отговаря на готварския плот, за който е предназначен. Размерите на абсорбаторите варират от 20 до 48 инча или повече, като повечето са широки 30 или 36 инча. Ако не сте сигурни за правилния размер, извършете внимателни измервания преди да закупите. Препоръчително е да изберете абсорбатор, който е поне със същата ширина или по-широк от вашия готварски плот.

Относно типа на инсталацията, аспираторите могат да се монтират по различни начини, включително стенен, островен, под шкаф или чрез низходящо течение. Стенните аспиратори се монтират директно над готварския плот, островните аспиратори висят от тавана, а аспираторите под шкафа се закрепват към шкафовете. Има и вариант за аспиратори за микровълнова фурна, които се монтират над готварския плот и помагат за спестяване на пространство.

Системата за филтриране е съществен аспект при избора на абсорбатор. Каналната опция използва канали за елиминиране на миризми и мазнини от кухнята, като е по-ефективна, но по-скъпа. Аспираторите без канали циркулират въздуха през филтри и са по-малко ефективни, но по-евтини и подходящи за по-малки кухни и апартаменти.

Накрая, поддръжката и почистването на абсорбатора са от съществено значение за неговата ефективност. Препоръчително е да го почиствате един път месечно и да сменяте филтрите, когато е необходимо. Безплатният тест и преглед при доставката гарантира, че уредът е в изправност и без транспортни дефекти.

Най-добрите характеристики на аспиратора, които трябва да имате предвид

Най-добрите абсорбатори за кухня
Различните аспиратори имат различни функции

Вашият аспиратор може да ви предложи удобство и ефективност в кухнята чрез различни ключови функции:

 1. Лесни за използване контроли: Изберете модел с контроли отпред, които са по-лесни за достъп и настройване, за разлика от тези, които се намират вътре или отдолу.
 2. Променливи настройки на мощността: Важно е да имате възможност за регулиране на скоростите на аспиратора според нуждите ви. Опцията за кратко изстрелване с висока мощност е полезна за бързо почистване на кухнята от силно миризми и пара.
 3. Светлини: Осветлението е важна част от функционалността на аспиратора. Предпочетете модел с LED лампи, които осигуряват ярка и дълготрайна светлина. Бързото освобождаване на светлинните корпуси прави подмяната на лампите по-лесна.
 4. Функция за отложено изключване: Тази функция ви позволява да оставите аспиратора да работи за кратко време след приготвянето на храната, преди да се изключи автоматично.
 5. Wi-Fi възможности: Някои модерни аспиратори са оборудвани с Wi-Fi връзка, което позволява автоматичното им активиране и настройване в зависимост от готварските ви дейности. Това е удобна и интелигентна функция за по-голямо управление на кухнята.

Изборът на подходящият аспиратор със съответните функции може да направи вашето готвене по-лесно и приятно.

Видове абсорбатори

Най-добрите абсорбатори за кухня
Най-добрите абсорбатори за кухня са от различни видове
 1. Стенни абсорбатори: Тези абсорбатори се монтират над готварския плот и имат форма, подобна на комин, с открити вентилационни канали. Обикновено са канални, но има и безканални модели. Те заемат мястото на шкафовете над печката и придават индустриален вид на кухнята.
 2. Аспиратори под шкафа: Тези абсорбатори се монтират от долната страна на горния кухненски шкаф или шкафа над готварския плот. Каналните модели отвеждат въздуха през вентилационните отвори в стената или го насочват към вентилационните отвори на тавана. Има и модели без канали.
 3. Островни аспиратори: Тези абсорбатори се монтират над кухненски островни плотове и се вентилират през кухненския таван. Те трябва да бъдат по-широки от котлона (поне с 6 инча), за да осигурят подходяща вентилация, тъй като нямат шкафове от двете страни.
 4. Аспиратори с низходящ поток: Тези абсорбатори отвеждат дима и изпаренията през канали, които минават под пода. Те често са по-малко ефективни за отстраняване на дим и пара и се използват главно в острови, където тръбопроводите не могат да преминат през тавана.
 5. Микровълнови абсорбатори: Повечето микровълнови фурни с голям обхват са оборудвани с вентилационни възможности. Те могат да бъдат с канали или без канали и обикновено са по-малко мощни от самостоятелните абсорбатори.

Какъв размер абсорбатор да купя?

Идеалната ширина на абсорбатора трябва да отговаря на размера на вашия котлон, като вземете предвид различните варианти на пазара.

Често срещаните размери на абсорбаторите са 60 см и 90 см, които са подходящи за стандартни котлони. Марките често предлагат модели със същия стил в различни ширини.

Други размери на абсорбаторите, като тези с ширина от 50-59 см, 80-89 см и над 100 см, са по-редки на пазара.

Важно е да изберете абсорбатор, който е поне толкова широк, колкото и котлонът ви, за да осигурите ефективно изсмукване на парата и миризмите.

Може да разгледате и алтернативният вариант – закупуването на по-широк абсорбатор от котлона ви, което може да предложи по-добра производителност при почистването на въздуха.

Неподходящата комбинация от размери на абсорбатора и котлона обикновено не е практична, поради ограничения в пространството и разходите. В този случай е най-добре да започнете с размер, който съответства на котлона ви и да изберете абсорбатор с доказана ефективност.

Трябва ли аспираторите да отвеждат миризмата навън?

Имате два основни избора при работа с аспиратор:

 1. Режим на изсмукване: Въздухът се извежда от кухнята през тръба, свързана с вентилационен отвор в стената. Този режим е по-ефективен за премахване на пара и миризми.
 2. Режим на рециркулация: Въздухът се пречиства през въглеродни филтри и се връща обратно в кухнята. Този режим е по-лесен за инсталиране, но не е толкова ефективен.

Ние тестваме всички абсорбатори в режим на изсмукване, за да ви представим най-точните резултати за тяхната ефективност.

Допълнителни пояснения:

 • Режимът на изсмукване е по-препоръчителен, ако искате максимално ефективно премахване на пара и миризми.
 • Режимът на рециркулация е добър вариант, ако не можете да инсталирате тръба за извеждане на въздуха.
 • Въглеродните филтри трябва да се сменят периодично, за да се гарантира ефективността на рециркулацията.

Какви филтри са ми необходими за моя най-добър аспиратор?

Всички абсорбатори са оборудвани със специални филтри за мазнини, които се грижат за задържането на мазнината, издигаща се от котлона. Това помага да се предотврати трудността от остатъците и замърсяването на кухненските повърхности.

Филтрите за мазнини обикновено се изработват от алуминий или неръждаема стомана в наши дни, но все още могат да се срещнат такива от влакнест материал или хартия. За да поддържате филтрите чисти, е необходимо редовно да ги миете или заменяте.

Металните филтри могат да се мият, като се отстраняват лесно от долната страна на аспиратора. Те обикновено са съвместими със съдомиялни машини за улеснено почистване.

Филтрите от руно или хартия обаче изискват замяна на всеки няколко месеца, в зависимост от интензивността на използване. Някои модели аспиратори са оборудвани с удобен индикатор за насищане, който ви информира кога е необходима смяна или почистване на филтъра.

Махането на мазния филтър от руно може да бъде мръсна работа, затова, ако предпочитате по-лесен подход, е препоръчително да изберете аспиратор с метални филтри. Резервни филтри могат да бъдат закупени от производителя на вашия абсорбатор, като се уверите, че избирате правилния размер и тип.

При използване на абсорбатора в режим на рециркулация, е необходимо да се използва филтър с въглен, който помага за абсорбирането на миризмите и трябва да се сменя периодично за по-ефективно пречистване на въздуха.

Нужни ли са наистина абсорбаторите?

Аспираторите може да представляват високи разходи, да изискват значително място и да бъдат трудни за монтаж. Затова някои хора предпочитат просто да отворят прозорците, докато готвят. Въпреки че този метод е доста стар, той не е най-подходящ, като оставя миризми, пара и мазнини да се разнасят във въздуха на кухнята. Освен това, през зимата това може да изхаби топлината във вашата кухня и да ви накара да замръзвате, докато готвите.

Високата влажност, оставена от неприспособената пара, може да доведе до влажни стени и тавани, които са податливи на мухъл. Оставянето на мазнини да се разпръсне във въздуха на кухнята ви може да направи горните части на шкафовете ви лепкави и изисква по-често почистване.

Не забравяйте и за дълготрайните миризми. Въпреки че ароматът на готвената храна е приятен, липсата на добра вентилация може да го задържи.

Аспираторите са специално проектирани, за да улавят и отстраняват пара, мазнини и миризми от готвенето. Те са разположени така, че да осигурят оптимално изхвърляне на тези нежелани продукти от кухнята. Прозорци или вентилатори, разположени далеч от котлона, обикновено не могат да се справят толкова ефективно с парата и мазнините, а за миризмите често не помагат.

Как избрахме най-добрите абсорбатори?

Най-добрите абсорбатори за кухня
При избора на най-добрите аспиратори за кухня разгледахме различни аспекти

Системата за определяне на класацията на най-добрите абсорбатори е базирана на анализ на различни показатели, като цени, гаранция, отзиви на клиенти, наличност, основни характеристики, допълнителни функции и детайли, редакционна преценка и опции за поддръжка на клиенти. Всеки от тези показатели има определен процентен дял от общата класация:

 1. Цени и гаранция: Включва средната цена на абсорбаторите и продължителността на гаранцията. По-ниска цена и по-дълга гаранция водят до по-висок резултат.
 2. Отзиви на клиенти: Включва рейтингите и отзивите на клиенти от различни източници като BBB, Trustpilot, Google и Consumer Affairs, както и годините на бизнес и съотношението на оплакванията към отзивите.
 3. Наличност: Оценява колко лесно продуктът е достъпен и дали е наличен в повече от едно място за покупка.
 4. Основни характеристики: Включва основни експлоатационни характеристики като тип на монтажа (стенен, под шкаф, островен), CFM коефициенти и нива на шум.
 5. Допълнителни функции и детайли: Анализира допълнителни функции като таймери, димни аларми, Wi-Fi възможности и други, които улесняват употребата на абсорбатора.
 6. Редакционна преценка: Включва редакционно оценените точки, базирани на различни фактори като подобряване на рейтингите на клиентите и нивата на шума.
 7. Опции за поддръжка на клиенти: Анализира наличните опции за поддръжка на клиенти като чат на живо, телефонни услуги, база от знания и други.

След анализ на всички тези показатели, се извършва класиране на абсорбаторите, което дава обща представа за техните качества и функционалности.

Често задавани въпроси


Често задавани въпроси за най-добрите абсорбатори

1. Какъв тип абсорбатор е най-добър?

Най-добрият тип абсорбатор зависи от вашите нужди и предпочитания.

 • Абсорбаторите за вграждане се монтират в шкаф над печката и са по-дискретни.
 • Телескопичните абсорбатори се изтеглят, когато се готви, и предлагат по-добра вентилация.
 • Островните абсорбатори са монтирани на тавана и са подходящи за кухни с остров.

2. Какъв е капацитетът на абсорбатора, който ми е необходим?

Капацитетът на абсорбатора се измерва в кубични метри в час (m³/h).

 • За малка кухня е достатъчен абсорбатор с капацитет 300-400 m³/h.
 • За голяма кухня е необходим абсорбатор с капацитет 600-800 m³/h.

3. Какъв е нивото на шум на абсорбатора?

Нивото на шум на абсорбатора се измерва в децибели (dB).

 • По-тихите абсорбатори работят с ниво на шум от 40-50 dB.
 • По-шумните абсорбатори могат да работят с ниво на шум до 70 dB.

4. Какви са функциите на абсорбатора?

Някои абсорбатори имат функции като:

 • Таймер, който автоматично изключва абсорбатора след определено време.
 • Индикатор за насищане на филтъра, който ви показва кога е време да почистите филтрите.
 • Осветление, което осветява зоната за готвене.

5. Как да почистя абсорбатора?

Абсорбаторът трябва да се почиства редовно, за да се гарантира неговата ефективност.

 • Металните филтри за мазнини могат да се мият в съдомиялна машина.
 • Въглеродните филтри трябва да се сменят периодично.
 • Корпусът на абсорбатора може да се почисти с влажна кърпа.

6. Колко струва един абсорбатор?

Цената на абсорбатора зависи от неговия тип, капацитет, функции и марка.

 • Можете да намерите абсорбатори на цени от около 100 до 1000 лева.

7. Къде мога да купя абсорбатор?

Можете да закупите абсорбатор от:

 • магазини за електроника
 • магазини за кухни
 • онлайн магазини

най-добрите готварски печкинай-добрия мултикукър | най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите Еър фрайър фритюрници с горещ въздух | най-добрата Бездимна скара | най-добрите качествени газови котлони | най-добрите фурни за вграждане

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0