Най-добрите Марки Телевизори

Оценка: Бъдете първи!

Когато сте в търсене на перфектния телевизор, е важно да знаете кои са най-добрите марки телевизори. Нашето изследване, базирано на прегледи на десетки модели, ще ви помогне да разберете коя марка е най-подходяща за вас.

най-добрите марки телевизори

най-добрите марки телевизори

Марката на телевизора не е просто име на кутията или лого на екрана. Всяка марка има своя уникален софтуер и характеристики, които определят производителността на телевизора. От ексклузивни технологии до общата производителност и потенциални проблеми, ето какво трябва да знаете за всяка марка, преди да вземете решение.

Всяка година извършваме прегледи на десетки телевизори, провеждайки часове на лабораторни тестове за всеки един от тях. Посвещаваме качествено време на всеки комплект, гледайки предавания, играейки игри и проверявайки всеки аспект и функция на всеки телевизор.

Макар повечето марки телевизори да са впечатляващи, ние имаме своите фаворити и предпочитани модели от всяка една от тях.

В нашето ръководство подчертаваме всяко голямо име в телевизионния бранш, както и техните текущи водещи модели, за да ви помогнем да изберете правилната марка, докато търсите следващия си 4K смарт телевизор.

Най-добрите марки телевизори: Защо марката има значение?

С толкова много 4K телевизори на пазара, които притежават интелигентни възможности и поддръжка на HDR, може да изглежда, че всички те са почти еднакви. Въпреки това, след като прегледахме десетки модели, можем да кажем, че това не е вярно.

Един от най-важните аспекти на съвременните интелигентни телевизори е софтуерът, който ги управлява. Големите производители разполагат със собствени патентовани операционни системи като Tizen на Samsung или webOS на LG, докато други използват софтуер от трети страни като Google TV или Roku TV.

Тези софтуерни решения не само предоставят интересен интерфейс за потребителите, но и служат като операционни системи за смарт телевизорите, влияйки на наличността на приложения, функциите за управление на умния дом и възможностите за гласов контрол.

Технологията на дисплея е също ключов аспект, като компании като Samsung и LG инвестират в нови панели, по-висока резолюция и подобрени характеристики за цвят и яркост.

Също така, марката на телевизора ще определи ценовия диапазон и нивото на качество, което можете да очаквате. Например, Samsung, LG и Sony предлагат високо качество, но и по-високи цени, докато марки като TCL и Hisense предлагат страхотно качество на по-достъпни цени.

Кои марки телевизори са най-добри?

На пазара се предлагат множество марки телевизори, всяка с различни модели и ценови точки. В това ръководство сме се фокусирали върху най-добрите телевизори и марките, които си заслужава да се има предвид при пазаруване, като сме избрали най-известните: LG, TCL, Samsung, Sony, Hisense, и Philips.

Всеки от тези водещи производители на телевизори предлага поне един модел, който можем да препоръчаме като отличен избор. Тези модели се появяват в нашите списъци с най-добри телевизори и получават по-високи оценки в нашите рецензии.

LG Electronics: OLED лидерът

Телевизор LG OLED65C31LA

EMAG
UHD OLED evo, 4K (3840 x 2160), DVB-C/T2/S2, Full Cinema Screen, Alpha 9 Processor, 120Hz, ThinQ AI, HDR10, VRR, NVIDIA G-SYNC, AMD FreeSync, Dolby Vision, Dolby Atmos, Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, USB, Airplay 2, Mult OLED65C31LA

Най-добрият телевизор от LG. Не искате да похарчите над 4000 лв? Това е OLED телевизорът, който искате да притежавате.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Налични размери на екрана: 42, 48, 55, 65, 77, 83 инча

Тип екран: OLED

Честота на опресняване: 120 Hz

HDMI портове: 4 HDMI 2.1 (1 eARC)

Размер: 56,7 x 32,5 x 1,8 инча

ПРИЧИНИ ЗА ПОКУПКА

+Премиум, лек дизайн+4 HDMI 2.1 порта+Разнообразна производителност+Обширни игрови функции

ПРИЧИНИ ЗА ИЗБЯГВАНЕ

-Не е най-яркият OLED телевизор на LG-Няма ATSC 3.0 тунер

Марката LG е широко призната и уважавана, и е включена в нашия списък с най-добрите телевизори година след година поради една основна причина – техните OLED дисплеи. С OLED технологията, която предлага най-доброто качество на картината в класа си, LG е водещ производител на OLED телевизори в света. Затова, ако търсите върхово качество на картината, OLED телевизорът на LG е препоръчителният избор.

Но има и други причини да се избере телевизор от марката LG, дори и да не е OLED модел. LG е известен с висококачествения си дизайн и отлично качество на картината, независимо дали става въпрос за техните системи от среден клас като LG Nanocell или LG QNED, или за по-бюджетни модели като LG UHD, които използват стандартни LCD панели. Софтуерът за интелигентни телевизори webOS на LG е лесен за използване и предлага широка гама от приложения и функции. Съчетан с контролера с движение LG Magic Remote, той предлага едно от най-интуитивните навигационни изживявания за премиум смарт телевизор.

TCL: Шампионът цена/качество

Телевизор TCL MiniLed 65C805

EMAG
65″ (164 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G

Най-добрият телевизор от TCL. 6-Series на TCL е най-добрата оферта цена/качество.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Налични размери на екрана: 55, 65, 75, 85 инча

Тип екран: QLED

Честота на опресняване: 120 Hz

HDMI портове: 4 HDMI, 1 USB

Размер: 32,8 x 56,9 x 2,7 инча

TCL е марка, която предлага изключително много за парите ви. Въпреки че е по-нова на северноамериканския пазар, TCL е станала една от водещите телевизионни марки, и със справедлива причина. Техните телевизори предлагат напреднали технологии като mini-LED и QLED на достъпни цени, включват удобни функции за геймъри като THX Certified Game Mode и предлагат производителност, която излиза над средното за такива ценови рамки.

С технологията QLED на TCL можете да се наслаждавате на ярки цветове и поразителен контраст. Технологията на квантовите точки осигурява истинско качество на изображението с ултра-наситено черно и точни ярки цветове. Също така, 4K HDR PREMIUM 1500 ви дава възможност да се наслаждавате на детайли, поразителна яркост и висококачествени цветове.

Когато става въпрос за игри, телевизорите на TCL с HDMI 2.1, ALLM, лента за игри, Freesync Premium Pro и 240 Hz игрови ускорител осигуряват плавно и ясно изображение с най-ниската латентност. Технологията на 240 Hz DLG осигурява по-висока честота на опресняване и по-ниска латентност за още по-гладко игрово изживяване.

Аудио изживяването е също впечатляващо със звук, който се движи около вас с реализъм, благодарение на технологии като Dolby Atmos. Всичко това прави телевизорите на TCL отличен избор за хора, които търсят висококачествено изживяване на разумна цена.

Samsung: QLED телевизорите са най-добри по отношение на яркостта

Телевизор Samsung 55QN95B

EMAG
Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, Neo QLED, Клас G

Най-добрият телевизор от Samsung. Нуждаете се от допълнителна яркост? Това е първокласният QLED телевизор на годината.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Налични размери на екрана: 55, 65, 75, 85 инча

Тип екран: QLED

Честота на опресняване: 100 Hz

HDMI портове: 4 HDMI всички HDMI 2.1

Размер: 57 x 32,7 x 0,7 инча

ПРИЧИНИ ЗА ПОКУПКА

+Изключителни способности за яркост+Впечатляващо възпроизвеждане на цветовете+Страхотно управление на кабела+Ниско забавяне на входа

Samsung е доминиращо присъствие в света на телевизиите, предлагайки широк избор от 4K и 8K смарт телевизори. Като пионер в технологията с квантови точки, Samsung се нарежда сред водещите производители на пазара, въпреки конкуренцията на фронта на QLED. Технологията им за квантови точки предоставя изключителни цветове и контраст, което прави телевизорите им високо оценявани от потребителите.

Собствената им платформа за интелигентни телевизори, Tizen Smart TV, предлага обширна екосистема от приложения и интелигентни функции. От управление на интелигентен дом до фитнес функции и видео чат, Samsung предлага разнообразие от възможности за своите потребители.

Samsung не само се фокусира върху техническите характеристики, но и преосмисля как изглеждат телевизорите и как се вписват в дома. Например, техните Lifestyle TV модели като The Frame и The Sero предлагат уникални дизайни, които се допълват от впечатляващо качество на изображението.

Въпреки някои странности, като предпочитането на Samsung за формата HDR10+ пред Dolby Vision HDR, техните телевизори продължават да предлагат високо качество и неповторими иновации.

Sony: Най-доброто мащабиране и обработка на движение

Телевизор Sony OLED 55A95K

EMAG
 Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас G

Най-добрият телевизор от Sony. Невероятна яркост и нива на черно плюс най-добрата смарт телевизионна платформа.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Налични размери на екрана: 55, 65

Тип екран: QD-OLED

Честота на опресняване: 100 Hz

HDMI портове: 4 (2 HDMI 2.1, 2 HDMI 2.0)

Размер: 56,88 x 33 x 1,75 инча

ПРИЧИНИ ЗА ПОКУПКА

+Превъзходно качество на картината+Цветът и яркостта са изключителни+Най-добрият звук, който можете да намерите от телевизор+Включва шеметно разнообразие от полезни, подобряващи изживяването функции

Sony е известна като производител на висок клас телевизори от десетилетия, предлагайки изключително полирани продукти под марката Bravia. Опитът им в производството на телевизори се отразява във високото качество и изключителната производителност на техните продукти.

Една от основните характеристики, които отличават телевизорите на Sony, е впечатляващият звук, който предоставят. С технологии като Acoustic Surface Audio+, те постигат невероятен реализъм, като използват стъклото на OLED TV панела за създаване на звукови ефекти.

Sony използва Android TV и Google TV софтуер, които предоставят обширна екосистема от приложения и по-добра интеграция на интелигентния дом. Софтуерът на Sony осигурява и по-добро гласово взаимодействие, като предлага по-широка функционалност от много други софтуерни платформи за смарт телевизори.

Въпреки високата им репутация и възможностите им за впечатляващ звук и изображение, единственият забележим недостатък на телевизорите на Sony може да бъде по-високата им цена в сравнение с конкуренцията.

Hisense: Бюджетен конкурент

Телевизор Hisense 75″ U8KQ

EMAG
4K Ultra HD 3840×2160, ULED Pro, FALD, Quantum Dot, 144Hz, IPS, HDR 10+, HLG, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, Smart TV, WiFi 5GHz, WiFi Direct, BT, Anyview Cast, 4xHDMI, 2xUSB, LAN, CI+, DVB-T2/C/S2, Black 75U8KQ

Най-добрият телевизор от Hisense. Най-добрият ULED на Hisense е и най-добрият ATSC 3.0 телевизор.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Налични размери на екрана: 55, 65, 75 инча

Тип екран: Мини-LED

Честота на опресняване: 100 Hz

HDMI портове: 4 HDMI (2 HDMI 2.1)

Размер: 57,2 × 35,9 × 14,8 инча

ПРИЧИНИ ЗА ПОКУПКА

+Мощен звук+Невероятна пикова яркост+Достъпна цена на стикера

ПРИЧИНИ ЗА ИЗБЯГВАНЕ

-Цветна лента-Непоследователно мащабиране-Управлението на движението може да бъде по-добро


Hisense е компания, която е известна с производството на различни уреди, като климатици, но също така се е утвърдила като впечатляващ производител на телевизори. Те предлагат разнообразие от модели на достъпни цени, които включват някои от най-добрите функции на пазара.

Hisense предлага различни опции за операционни системи на техните телевизори, като Roku и Android TV, което предоставя на потребителите гъвкавост и избор в това как да се насладят на смарт функциите на техните телевизори.

Също така Hisense е възприела технологии като QLED, което допринася за по-добър цвят и яркост на техните телевизори. Това ги прави привлекателен избор за тези, които търсят качествени телевизионни изживявания на разумна цена.

Philips: Перспективен производител, съобразен с ценностите

Телевизор Philips AMBILIGHT tv OLED 65OLED718

EMAG
65″ (164 см), Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G 

Ултра-ярък, ултра-голям 4K телевизор.

Най-новите телевизори на Philips представят значително повишени стандарти, като предлагат изключителни функции и разширени възможности за интелигентност. Същевременно, Philips постоянно се отличава с високо качество, което е най-добре изразено в техните OLED телевизори на Philips. В момента те са сред най-изгодните покупки на телевизионния пазар.

Най-достъпният OLED телевизор на Philips ви довежда до всяко изживяване, което обичате. Реалистичните изображения, съпровождани от звуковата технология Dolby Atmos, и завладяващият ореол Ambilight създават кинематографични емоции за всяко представление, филм или игра. Всичко това се случва точно там, във вашия дом на развлеченията.

Невероятните възможности за игри

С технологията OLED се насладете на вълнуващ реализъм, докато играете без ограничения! С HDMI 2.1, естествената честота на опресняване от 120 Hz и минималното забавяне на входа, телевизорът извлича най-доброто от най-новите геймърски системи, осигурявайки плавен, отзивчив геймплей и невероятно плавно движение. Режимът на игра Ambilight добавя още повече усещания за вашия игрови процес.

Google TV™ за вашия комфорт

С Google TV ви предлага съдържание от всички ваши приложения и абонаменти, организирани специално за вас. Получавате персонализирани предложения базирани на вашите предпочитания, а дори можете да използвате мобилното приложение Google TV, за да създадете свой персонализиран списък, докато сте в движение.

Гласов контрол и поддръжка на HDR

С функцията за гласов контрол, можете лесно да управлявате телевизора си. И съвместимостта с Google Assistant и Alexa, управлението на устройството става още по-удобно. Също така, телевизорът поддържа основните формати на HDR, за да осигури висококачествени графики и живи цветове във всяко изображение.

Как да откриете правилния телевизор за вас

Въпреки че изборът на марка телевизор може да ви насочи към качествени продукти, важно е да обърнете внимание и на други фактори при избора на подходящ модел. Препоръчваме ви да определите правилния размер на телевизора за вашето пространство, да уточните кои функции са ви необходими и на кои можете да откажете, преди да изберете най-подходящия модел за вас.

Считаме, че смарт телевизорите са незаменими в днешния свят на стрийминга на филми и сериали, и силно препоръчваме да изберете модел с 4K резолюция – по-ниска резолюция може да не задоволи вашите очаквания, а в момента 8K телевизорите са скъпа инвестиция, която може да не се оправдае. Функции като поддръжката на HDR и допълнителните HDMI портове могат да засилят вашето визуално и аудио изживяване, така че е добре да бъдат включени в вашите критерии за избор.

Също така, е важно да помислите за други аспекти като начина на монтаж на телевизора и кои приложения са от съществено значение за вас, преди да вземете решение. Всички наши рецензии на телевизори включват задълбочени тестове, практически изпитания и внимателно изследване на всички аспекти – от дизайна на устройството до функционалността на смарт платформата и дистанционното управление.

Не забравяйте да се запознаете с нашите ръководства за закупуване на телевизор, където ще откриете полезни съвети и информация за вашия избор.

Монтаж на Телевизор на Стена – Най-добър зрителен ъгъл и височина | QLED или OLED – Какво да избера | Какъв размер телевизор да си купя | Най-добрите телевизори | Най-добрите 43 инчови телевизори | Най-добрите 50 инчови телевизори | Най-добрите 55 инчови телевизори | Най-добрите 65 инчови телевизори |  Най-добрите телевизори до 1000 лв

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0