Най-Добрите OLED Телевизори за 2024 г.

3
Оценка: 5 (1 глас)

Най-добрите OLED телевизори предлагат невероятен контраст и без пропуски на светлина. Най-добрият OLED телевизор на пазара днес предоставя красиво качество на изображението поради светещите със собствена светлина пиксели, което определя този вид технология.

Предимството на тези пиксели, е богат, прецизен контраст за HDR по начин, който дори най-добрите LCD телевизори не могат да се сравнят. Това означава, че предоставят невероятна кинематографична картина, която ви предоставя повече детайли в по-тъмните области на екрана, отколкото някога ще получите от LCD телевизор.

OLED телевизорите, мнозинството от които са сред най-добрите телевизори на пазара, ви дават по-изразен контраст между светло и тъмно, сходен на този при лазерната прожекция в киносалоните – особено ако инвестирате в по-големи модели, като един от най-добрите 55 инча, 65-инчови или 75-инчови телевизори.

Висококачествени марки като LG и Sony включват OLED технология в своите телевизори. Дори Samsung, които преди ограничаваше участието си в областта на OLED, в момента предлага изключително високо оценени модели от този тип.

За да ви помогнем да се сдобиете с най-добрия OLED телевизор за вас, без да надвишавате бюджета, събрахме някои от най-добрите предложения за OLED телевизори на пазара в момента.

Това ръководство се базира на нашите собствени тестове и рецензии на тези продукти, като ги сравняваме помежду им и с обичайните LED или мини-LED телевизори, които се предлагат на сходни цени. Оценяваме ги не само по отношение на качеството на изображението, но и спрямо предоставените функции и как те балансират със съответните цени.

За повече относно това как работи OLED TV технологията и защо тя може да бъде толкова голяма надстройка за вашата игра за домашно кино, прочетете нашите разяснения за това Какво е OLED? и QLED или OLED. Вижте още нашата рецензия за най-добрите телевизори до 1000 лв.

Най-добрите OLED телевизори

1

Телевизор Samsung OLED 65S90C

Най-добрият OLED телевизор като цяло

Samsung OLED 65S90C

emag
65″ (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz

От първата среща с изумителния Samsung OLED, става ясно, че този телевизор не е обикновен. Обединявайки самоосветяващи се пиксели и Quantum Dot технология, този модел предлага изключително качество на изображението, където дълбоките черни тонове, яркото бяло и наситените цветове се преплитат в хармония. С процесора Neuronal Quantum 4K, оборудван с 20 различни невронни мрежи, телевизорът не само достига невероятна яркост, но и подчертава мощта на 4K изображението.

Тънкият LaserSlim дизайн не предоставя само технологична изцялост, но и добавя елегантност и функционалност към всеки интериор. С функцията Motion Xcelerator Turbo Pro, движението се подобрява с 4K при 144Hz, осигурявайки гладка игра без замъгляване и перфектна визия.

Quantum HDR OLED качество на изображението гарантира силна яркост и контраст, а PANTONE валидацията осигурява автентични цветове и точно изобразяване на широк спектър от нюанси. Real Depth Enhancer добавя възприемана дълбочина, а режимът EyeComfort гарантира оптимизирано изображение за удобство на очите.

Този модел печели приза №1 в класацията за най-добрите OLED телевизори. LG първи започват да използват OLED технологията, но Samsung syzdawat шедьовър! Много доказани сайтове за рецензии и онлайн медии, посочват модела за лидер, а forbes го определят така: „Казано по-просто, вие получавате зашеметяваща картина, която осигурява максимална яркост и по-живи изображения, които OLED обикновено показват.“

2

Телевизор LG OLED55CX3LA, 55″

Най-добрите OLED телевизори LG

LG OLED55CX3LA, 55″

emag
55-инчова 4K Ultra HD OLED дисплей, процесор от трето поколение – α9 AI 4K

За вас, любителите на вълнуващите кинематографични и игрови изживявания, представям LG OLED55CX3LA, 55-инчов телевизор, който съчетава иновативна технология с изключителен дизайн.

Този телевизор впечатлява още с първия поглед със своята 55-инчова 4K Ultra HD OLED дисплей, използващ самосветеща технология. Уникалността му е в над 100 милиона самосветещи субпиксела, които създават най-дълбокото черно, най-богатите цветове и най-реалистичната картинна качества, които сте виждали.

А за да направи всяко гледане още по-вълнуващо, този телевизор притежава процесор от трето поколение – α9 AI 4K, който, благодарение на алгоритмите за дълбоко обучение, анализира и оптимизира екранното съдържание за най-добър визуален и звуков опит.

ThinQ AI превръща този телевизор в централен хъб на вашата домашна IoT екосистема, като предоставя лесно управление и контрол чрез разпознаване на естествен глас. Добавете към това вградените Google Асистент и Amazon Alexa за още по-удобство в ежедневието.

Самосветещите пиксели съчетани с Dolby Vision IQ и Dolby Atmos създават истинско кинематографично изживяване във вашия дом. FILMMAKER MODE™ автоматично регулира картината, осигурявайки ви непрекъснато кинематографично изживяване, докато приложението Apple TV ви дава достъп до богатото разнообразие от съдържание.

За геймърите този телевизор предлага върховно гейминг изживяване с G-Sync® съвместимост, HDMI 2.1 и нисък input lag от 1 ms. Опцията за HGiG профил гарантира, че игрите ви се представят със забележителна графика и детайли.

Накратко, LG OLED55CX3LA е повече от телевизор – това е вратата към интензивни визуални и звукови изживявания във вашия дом. Насладете се на всяко гледане и игра с невероятната комбинация от технология, стил и функционалност. Най-добрите OLED телевизори LG.

3

Телевизор SAMSUNG OLED 65S95C, 65″

Най-добрите OLED телевизори SAMSUNG

SAMSUNG OLED 65S95C, 65″

emag
 (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас F (Модел 2023)

Този път се спускаме в магията на тоновете на най-добрите OLED телевизори с новия Samsung OLED 65S95C, 65-инчов телевизор, който не само впечатлява с външния си вид, но и носи нашето вълнуващо разказване към нови визуални върхове.

Изглеждайки като произведение на изкуството, този OLED красавец от Samsung привлича вниманието с дълбоките черни тонове и наситените цветове, благодарение на Quantum Dot и самосветящите се пиксели. Залезът на слънцето на дисплея няма да бъде пропуснат, благодарение на интелигентния режим EyeComfort, който оптимизира яркостта и цветовете за вашите очи.

С изключителния си Infinity One дизайн, този телевизор не е просто елегантен – той е минималистична симфония от форма и функция. Прикаченият One Connect допринася за безразсъдната организация, като минимизира бъркотията от кабелите и подчертава елегантния профил.

Когато стане въпрос за звук, този телевизор не остава в сянката. Dolby Atmos и звук за проследяване на обект (OTS)+ съчетават се, за да ви потопят в многоизмерен звуков свят. Q-Symphony оркестрира този звук в хармония с вградените високоговорители, предоставяйки ви неповторимо аудио изживяване.

Но истинското вълнение се крие във визуалното представяне. Quantum HDR OLED+ и квантов невронен процесор 4K ви транспортират в свят, където яркостта и контрастът са в единствено съчетание. И не пропускайте изключителната скорост на движение с Motion Xcelerator Turbo Pro и FreeSync Premium Pro за плавен гейминг без компромиси.

Този телевизор не е просто уред – това е произведение на изкуството, което ви кани да се потопите във вълнуващия свят на цветове, звуци и визии. Почувствайте изкуството с Samsung OLED 65S95C и се потопете в това, който той показва.

4

Телевизор LG OLED FLEX 42LX3Q3LA, 42″

Най-добрите OLED телевизори за игри

LG OLED FLEX 42LX3Q3LA, 42″

emag
Гъвкав OLED EVO дисплей, 42″ (105 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G

След като съм тествах този изумителен гъвкав OLED телевизор, оставам с впечатлението, че съм се пренесъл в свят, където реалността и технологията се сливат в едно грандиозно изживяване. Дами и господа, представям ви LG OLED Flex 42LX3Q3LA – майсторското съчетание на изкуство и функционалност.

Започваме с гъвкавия OLED EVO дисплей, който ви позволява да определите идеалната кривина за вашия поглед, изследвайки 20 различни нива на извивка. Просто натискате бутона за крива на дистанционното и се потапяте в уникално изживяване от плосък екран до грандиозната 900R извивка.

Вървейки по пътя на гейминга, този телевизор се отличава със време за реакция от 0.1 ms – изключително бързо и без забавяне. Съчетано със супер антирефлекс технологията, която намалява отраженията с 25%, вие можете да играете с по-малко сенки, осигурявайки ви чиста видимост дори при ярка светлина.

Самоосветяващите се пиксели на най-добрите OLED телевизори за игри LG OLED evo придават на картината несравним контраст с дълбока тъмнина и ярки светлини. Подкрепени от персонализираното прилягане, което ви позволява да регулирате височината и наклона на екрана, този телевизор е идеалният спътник за вашия гейминг маратон.

Game Optimizer ви предоставя удобството да задълбочите контролите и да приложите настройки на играта, които отговарят на вашия стил. А с вградения микрофон за игри и удобната свързаност, вие сте готови за бой във виртуалната арена.

Дизайнът на щита, фюжън осветлението и възможността за персонализация на цветовете го правят не просто телевизор, а бронята ви в света на гейминга. LG OLED Flex 42LX3Q3LA не е просто устройство – това е изживяване, което ще ви потопи в свят, където граници няма.

5

Телевизор Sony BRAVIA OLED 65A95L, 65″

Най-добрите OLED телевизори за гледане на филми

Sony BRAVIA OLED 65A95L, 65″

emag
(164 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Class G (Model 2023)

Във века на бързите технологични промени и непрекъснатите иновации, се появява телевизорът, който издига изживяването на гледане на филми и игри на съвсем ново ниво – Sony BRAVIA OLED 65A95L, един от най-добрите OLED телевизори. С този брилянтен 65-инчов майсторски творец на изображението, потапяме се в свят, където цветовете и контрастът не са просто екранирани, а са изобразени с пълна художествена наситеност.

Но какво прави този телевизор толкова изключителен? Тайната се крие в Cognitive Processor XR™, който не само поддържа кинематографичния звук, но и вдига летвата на изображението до нови висоти. Оптимизирани с QD-OLED технология, цветовете запленяват сетивата си в най-ярки и богати нюанси, които се представят пред очите ви като наистина впечатляващи. Този телевизор не просто ви показва изображение; той ви предоставя изкуство в дома ви.

Но нека залезем по-дълбоко във вълнуващия свят на Cognitive Processor XR™. Този когнитивен процесор разбира, как хората виждат и чуват в реалността. Процесът на анализ е усъвършенстван до такава степен, че телевизорът разбира, къде са нашите фокусни точки в изображението. Фокусната точка е мястото, където естествено се фокусираме, и този телевизор я подчертава и подобрява, създавайки изображения с невероятна дълбочина и реализъм.

А когато стигнем до звука, този телевизор ни поставя в центъра на събитията. Звукът е извлечен и позициониран така, че да създаде истинско 3D звуково преживяване. С вградената обработка на звука, която следи позицията на звука и го представя в сцената, Sony BRAVIA OLED 65A95L ви потапя във вълнуващ свят на звук и образ.

Не можем да не споменем и контраста на този телевизор, където черното е чисто и дълбоко, предоставяйки ни детайли и дълбочина, които никога преди не сме виждали.

Sony BRAVIA OLED 65A95L не е просто телевизор; това е най-добрия OLED телевизор за гледане на филми и връхната точка на технологичния прогрес и изкуството на развлечението. Съчетавайки красотата на OLED технологията с интелигентността на Cognitive Processor XR™, този телевизор твори историята на вашия дом и ви оставя с безгранични възможности за изживяване.

6

Телевизор Sony BRAVIA OLED 55A80L, 55″

Най-добрите OLED телевизори за качествен звук

Sony BRAVIA OLED 55A80L, 55″

emag
(139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G (Модел 2023)

В сърцето на безкрайните измерения на развлечението се извайва Sony BRAVIA OLED 55A80L, като истинско творение на технологично изкуство и качество на звука. Въплъщение на изяществото, този телевизор съчетава в себе си несравнимата яркост и контраст на Sony OLED екран с интелигентния си Cognitive Processor XR™, предоставяйки ни панорама от кадри, които почти излизат извън рамките на въображението.

Запознайте се с тайната на максималния контраст, където ярките цветове и чистите черни нюанси преливат един в друг. Всеки детайл, всяка дълбочина и текстура оживяват, като се отварят пред вас нови измерения на визуалното изкуство. Sony BRAVIA OLED 55A80L ви предоставя картина, толкова близка до реалния живот, че власите ви може би ще изпитат една нова степен на реализъм.

Но аудио изживяването е истинската му сила. С високоговорител, вграден в екрана, този телевизор предлага на зрителя истинско аудио-приключение. Звукът е точен и напълно завладяващ, съпътстващ вас във всяко действие. Представете си, че седите в киносалон, където звуковите ефекти и диалозите се сливат в едно хармонично звуково представление. Ето това дава приза на Sony BRAVIA OLED 55A80L за най-добрите OLED телевизори за качествен звук.

А за любителите на игрите, Sony BRAVIA XR™ несъмнено е първенец в света на телевизионното развлечение. Този телевизор не само улавя невероятните графики и звукови пейзажи на съвременните игри, но и се сдвоява перфектно с конзолата PlayStation®️5, предлагайки ви пълноценно завладяващо и изключително реалистично игрово изживяване.

Sony не само създава невероятни изображения и звук, но и поема отговорност за околната среда. Този модел е проектиран с екологични характеристики, които намаляват въздействието му върху планетата. Така че, с всеки включен екран, не само се потапяте в безкрайните светове на развлечението, но и правите стъпки към по-екологичен начин на живот.

Sony BRAVIA OLED 55A80L е повече от просто телевизор. Той е вратата към безкрайството на развлечението и ви кани да стъпите вътре, където цветовете и звуците се превръщат в история, разказана с блясък и интелигентност.

7

Телевизор LG OLED88Z29LA, OLED

Най-добрите OLED телевизори 8K

LG OLED88Z29LA

emag
Smart, 223 cм, 8K, Клас G

Представяме ви телевизора LG OLED88Z29LA – икона на перфекцията във възпроизвеждането на изображения и звук – Титана в света на най-добрите OLED телевизори. На този екран не гледате просто телевизия, а се наслаждавате на истинско изкуство, което възвръща живота с несравнената яркост на самоосветен OLED и ненадминатата разделителна способност на 8K.

Със своите 33 милиона пиксела, този гигантски дисплей създава истинска магия, която ви окутава с реализъм и дълбочина. От ослепителните цветове до тъмнината на черното, всяка детайлна черта на изображението се изпъква с удивителна яснота.

Но красотата на този телевизор не е само в изгледа му, а и в мозъка, който стои зад него. Процесорът AI 8K α9 Gen 5 на LG, поддържан от напредъка в дълбокото обучение, разпознава и подчертава хора и обекти във всяка рамка. Този интелигентен подход към визията гарантира изключителна реалистичност и дълбочина на изображението.

Възхищаваме се от способността на OLED88Z29LA да овладява мрака и светлините, предоставяйки ни контраст, който можем само да си представим. Самоосветените пиксели създават черно без каквито и да е фонови отражения, което подчертава фините детайли и ви дава непреходно изживяване.

Dynamic Tone Mapping Pro идва с нов подход към подобряването на HDR, съсредоточавайки се върху над 5000 блока на екрана. Резултатът е невероятен – изображения, които буквално излизат от екрана, за да ви потопят в вълнуващ момент.

Аудио изживяването не отстъпва на изображението. Процесорът α9 Gen 5 AI виртуално преобразува 2-канален звук в 7.1.2-канален, позволявайки ви да се чувствате като главен герой във всяко действие. Този телевизор просто ви погруждава в своя свят, оживен от виртуален звуков пейзаж.

ThinQ технологията добавя интелигентен акцент към вашия телевизор. Настройки и препоръки, базирани на вашия вкус, придават персоналност на вашето развлечение. Завладяващата комбинация от извънреден дисплей и интелигентна технология прави LG OLED88Z29LA телевизорът, който не само гледате, а обичате.

8

Телевизор OLED LG Objet Collection Pose 42LX1Q3LA

Най-добрите OLED телевизори бюджетен вариант

OLED LG Objet Collection Pose 42LX1Q3LA

emag
Ultra HD 4K, HDR, 42″ (105 см)


Добре дошли в едно чудно пътешествие в света на изкуството и технологиите с най-добрите OLED телевизори и телевизора LG Objet Collection Posé 42LX1Q3LA. Този уникален продукт не е просто телевизор, а творение на изкуството, което пренася вашето пространство в нова реалност.

Този OLED телевизор се вписва в идеята за безграничното преживяване, където дизайнът се прелива с функционалността. Обичате ли истински и красиви неща, Posé ще ви впечатли от първия момент с безупречния си външен вид. Завладяващият контраст на тъмната тема на телевизора, разглеждан от всяко ъгълче на вашия дом, създава изключителен визуален ефект. Подчертаните линии и закръглените ръбове придават на този телевизор изтънченост и спокойствие.

Posé е повече от телевизор – той е произведение на изкуството, известно като Divine Dreams от Moooi. Вдъхновен от модерни интериорни тенденции, този телевизор създава арт галерия у вас в дома. Погледнат отпред, той се впишва перфектно в тъмносиня стая, съчетана с изкуство и мебели в черно и червено. Във втория случай, модерната стена с изображение на вълни и велурен килим превръщат вашата всекидневна в пространство за мечти. Гледан отзад, Posé създава вдъхновяващо артистично изявление пред леглото.

Този телевизор носи подписа на Moooi, марка, известна с иновациите и брилянтния си дизайн. Неговият вътрешен дизайн подчертава богатата колекция Defy Gravity на Moooi, което добавя още едно измерение към удоволствието от гледане.

Нещо, което прави този телевизор още по-изключителен, е закръгленият му ръб и текстилната обвивка в успокояващо бежово. Мекият допир и хармонията, които този материал внася, създават усещане за уют и елегантност. Posé е не просто технологичен продукт, а стилно допълнение към вашия интериор.

Този телевизор е истинска иновация и по отношение на организацията на пространството. С вградения органайзер за кабели и аксесоари, вие не само се наслаждавате на красив дизайн, но и поддържате вашето пространство подредено и чисто.

С Posé, LG не само създава телевизор, а предоставя искуство за вашата домашна среда. Този модел съчетава в себе си технология и изкуство, правейки всяко гледане на филм, сериал или спортно събитие истинско преживяване. Това е не просто телевизор, а творение на изкуството, което вдъхновява и преобразява вашето домашно пространство. Така че, ако търсите технологична изява и изкуство, Posé е най-добрият избор.

9

Телевизор Philips OLED 65OLED707/12, 65″ 

Най-добрите OLED телевизори Philips

Philips OLED 65OLED707/12, 65″

emag
 (164 см), Smart Android, 4K Ultra HD 100Hz, Клас G

Нека да ви разкажа за едно пътешествие във вълнуващия свят на технологичните чудеса – светът на Philips P5 AI процесора и най-добрите OLED телевизори. Невероятен, интелигентен и елегантен – този телевизор ви отвежда във вълнуващо преживяване от кино, където реализмът на картината е невероятен, а стилът и иновациите се преплитат в едно.

Срещнете Philips P5 AI процесора, който ще ви направи да забравите за границите между виртуалната и „реалната“ реалност. Изживейте моменти от живота си като никога досега с алгоритъм за дълбоко обучение AI, който обработва изображения, приличащ на човешкия мозък. Каквото и да гледате, ще ви завладее с реалистични детайли, богати цветове и изключителен контраст.

Вървете по стъпките на бъдещето с този телевизор, оборудван със забележителен дизайн. Тънка метална рамка и сатенирани хромирани метални крака придават на този апарат изискан вид, който се вписва перфектно във вашия дом. Дистанционното управление също не остава назад, като притежава специални бутони за вашите любими стрийминг услуги.

Съвместим с всички основни HDR формати, включително Dolby Vision, този телевизор гарантира по-тъмни сенки, по-ярки повърхности и по-живи цветове. С Dolby Vision и Dolby Atmos, вие сте пренесени в свят на звук и картина, които са като на кино.

Но разкошът на високотехнологичния свят не спира тук с най-добрите OLED телевизори Philips. С безжичната домашна система Philips с DTS Play-Fi, този телевизор ви дава възможността да създадете изцяло персонализирано аудио пространство в дома си. Където и да сте, свързването със съвместими саундбари и високоговорители става бързо и лесно.

Този Philips Android TV не само предоставя съдържанието, което искате, но го прави със стил и удобство. С Ambilight технологията, светлинните ефекти около телевизора се синхронизират с действията на екрана, създавайки удивително впечатление.

Всеки детайл е тук, всеки звук е ясен и всеки момент е реалистичен с този OLED телевизор Philips. Не просто устройство, а вратата към свят, където всяко гледане става преживяване. Допълнително, гласовият контрол чрез Google Assistant и съвместимостта с Alexa правят вашия живот още по-удобен и забавен.

Philips P5 AI процесорът е повече от просто технологично чудо – той е врата към по-реалистични, елегантни и интелигентни екрани. Нека се потопим във вълнуващата реалност на този изключителен телевизор.

10

Телевизор LG OLED evo 65G33LA, 65″

Най-добрият OLED телевизор за стенен монтаж

LG OLED evo 65G33LA, 65″

emag
 (164 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G (Модел 2023)

Пътешествие във времето и технологията с най-добрите OLED телевизори и LG OLED evo 65G33LA – телевизор, който не само ви отвежда в бъдещето, но и ви обгръща с десетилетие на иновации и еволюция.

На фронтовата линия на този технологичен революционер е процесорът α9 AI 4K Gen6. Влизайки в света на α-реализъм, този процесор ви трансформира в главен герой, затворен във вселена от невероятно изображение и сърахащ звук. Този телевизор предлага усъвършенствано и ярко OLED изживяване с помощта на алгоритъма за подобряване на яркостта от α9 AI процесора 4K Gen6.

Опитайте още по-ярък OLED с Brightness Booster Max, който прави самоосветените пиксели на LG OLED да светят с несравним блясък. Дизайнът на този телевизор не е просто технологично чудо – той е истинско изкуство. С изключително тънка скоба за стена и почти нулево разстояние до стената, този телевизор се пасва точно като тапет, ставайки неотделима част от вашия интериор.

Звукът и изображението се сливат перфектно, осигурявайки ви концертно изживяване в три измерения. Взаимодействието между телевизора и саундбара на LG създава аудио пейзаж, който ви обгръща и пренася в сърцето на събитията.

Размерите са вариране и изпъкват с широка гама – от 55-инчовия модел за филмови маратони до 83-инчовия модел за страхотни спортни мачове. LG предоставя персонализирано изживяване с новата WebOS 23. Влезте в света на съдържанието, което обичате, с персонализирани препоръки и новини. Това е един от най-добрите OLED телевизори за стенен монтаж.

Когато стане дума за кинематография, LG OLED evo 65G33LA е на върха. Dolby Vision и Dolby Atmos осигуряват потопящо изживяване от изображението и звука. Геймърите също ще оценят възможностите – време за реакция от 0,1 милисекунда, съвместимост с NVIDIA G-Sync, поддръжка на AMD FreeSync Premium и VRR.

Game Optimizer ви предоставя възможността да настроите идеалните настройки на играта. Няма нужда от почивка – влезте в контролния панел и настройте изображението, звука и честотата на кадрите в реално време. За тези, които обичат облачните игри, влезте в GeForce NOW и открийте огромна библиотека с игри, които чакат вашето внимание.

Този телевизор не е просто устройство – това е еволюцията в развлекателната технология. Вземете своето LG OLED evo 65G33LA и се потопете във вълнуващия свят на бъдещето, в който технологията и изкуството създават перфектната хармония.

11

Телевизор Panasonic OLED TX-55MZ700E, 55″

Най-добрият OLED телевизор Panasonic

Panasonic OLED TX-55MZ700E, 55″

emag
(139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F (Модел 2023)


Влезте с мен в света на завладяващата кинематография с най-добрите OLED телевизори на Panasonic – OLED TX-55MZ700E – телевизор, който не просто предоставя изображение, а предава истинско изживяване. Серията MZ700 съчетава в себе си OLED технологията и Google TV интелигентността, за да ви донесе невероятно визуално и аудио изживяване.

Невероятната качествена картина започва с OLED панела, който индивидуално осветява клетките, създавайки естествени цветове и висок контраст. Черното е истинско черно, а процесорът 4K Color Engine Pro допринася за точността на цветовете, контраста и яснотата на всяка сцена. Забравете за компромисите – с този телевизор, кинематографските изживявания са гарантирани.

Но Panasonic OLED TX-55MZ700E не е просто за гледане, той е и за вашия глас. Управлявайте го с Google Assistant, като просто изразите вашите желания. Търсете филми, пускайте приложения, слушайте музика, и дори управлявайте светлината в стаята си – всичко това с един прост гласов сигнал.

Качеството на картината и звука на този телевизор просто ви отвежда на следващото ниво. Dolby Vision® и HDR10 ви доставят ненадминато качество на изображението с ярки цветове, по-ясни контрасти и по-богати детайли. Режимът „Filmmaker“ ви дава възможността да видите филмите точно такива, както са били замислени от режисьорите.

Но изживяването не спира тук. Стели се в атмосферата на невероятен звук с Dolby Atmos® технологията. Съчетание от обработка на звука и атмосферният звук ще ви пренесат директно в сърцето на събитията, като ви окъпят в аудио изживяване, което не бихте очаквали от обикновен телевизор.

Panasonic OLED TX-55MZ700E – този телевизор не просто ви предоставя картина и звук, той ви води на пътешествие в света на завладяващите изживявания и технологичната елегантност.

Как избрахме най-добрите OLED телевизори

Всичко това е в рамките на нашата мисия – да предоставяме на нашите потребители точна, обективна и надеждна информация, която да ги насочва към най-добрите продукти на пазара.

Нашата екипна отговорност не е просто да тестваме, а и да преживеем усещането от продуктите в дълбочина – да се погледнем под капака и да разберем иновациите, които ги правят уникални. От ексклузивни представяния на продукти до демонстрации, ние се стремим да разгадаем тайната зад всяка технология и дизайн.

Вземаме обратна връзка не само от производителите, но и от потребителите, които вече са избрали тези телевизори. Тази директна обратна връзка от реални потребители добавя още един слой реалност към нашите рецензии. Ние ценим всяка мнение и вземаме предвид различните потребителски изживявания.

С нашите обширни изследвания и анализи, които се комбинират с личния опит на нашия екип, създаваме рецензия за най-добрите OLED телевизор, в която може да имате пълно доверие. Полагаме усилия, за да ви предоставим цялостна перспектива и помощ при вземането на решение, когато избирате идеалния телевизор за вашия дом.

Как да изберете най-добрият OLED телевизор?

Най-добрите OLED телевизори
Избора на най-добрите OLED телевизори зависи от няколко фактора

При избора на най-добрия OLED телевизор, е важно да обмислите няколко ключови фактора, които могат да определят подходящия модел за вашите нужди.

  1. Размер: Най-добрите OLED телевизори са налични в различни размери, вариращи от 24 до 83 инча. Въпреки че не всички модели са достъпни в желания от вас размер, е също така важно да измерите своето пространство. Така можете да сравните размерите и да се уверите, че телевизорът ви ще се побере и ще работи идеално в предпочитаното разположение.
  2. Резолюция: OLED телевизорите обикновено се предлагат с резолюция 4K. Въпреки че това означава, че все още не можете да се възползвате от 8K технологията, OLED дисплеите предоставят впечатляващи 4K изображения с ярки цветове и висок контраст.
  3. Скорост на опресняване: Ако планирате да използвате телевизора за игри, честотата на опресняване е ключов фактор. Повечето от най-добрите OLED телевизори предлагат 120Hz честота на опресняване, осигурявайки по-гладко изобразяване на изображенията.
  4. Свързаност: Важно е да се уверите, че телевизорът ви предлага необходимите свързване за вашите устройства. Проверете HDMI портовете и се уверете, че са достатъчно за всичките ви устройства, като кабелна кутия и игрови конзоли. Това ще ви осигури гладко и удобно свързване с другите устройства във вашия развлекателен център.

Колко струват най-добрите OLED телевизори?

Нашите препоръки за най-добрите OLED телевизори се движат в ценовия диапазон от 1600 лв до около над 30 000 лв, като съществуват и много опции около 3000 лева. Различни фактори, включително размер, характеристики и дизайн, могат да влияят на цената на устройството. Важно е да балансирате вашите предпочитания и нужди, за да определите какво е най-важно за вас. Например, ако високотехнологичната технология е от съществено значение, може да решите да инвестирате в по-малък размер, за да запазите разумно ниво на цена.

Коя марка OLED телевизор е най-добра?

Най-добрите OLED телевизори
Най-добрите OLED телевизори са на лидерите в производството на телевизори днес, като LG i Samsung

Има много разпознаваеми имена, когато става дума за производители на OLED телевизори. Samsung и LG заемат силна позиция в нашия списък, тъй като се гордее с някои от най-добрите и по-нови технологии за OLED телевизори. Нашите експерти обаче харесват и опции от Sony и Philips, които също се появяват в нашия списък.

QLED или OLED?

OLED не е единствената опция за опитни купувачи на телевизори. Телевизорите QLED на Samsung предлагат силна конкуренция, особено в областта на яркостта. Въвеждането на Mini LED подсветки допринася за подобрена светлинна мощност и общ контраст, области, в които OLED обикновено има преимущество благодарение на контрола на яркостта на пикселите.

Състезанието между технологиите е по-засилено от всякога, като е важно да се оценят допълнителните характеристики на OLED и QLED екраните. OLED с по-евтин процесор може да предизвика повече артефакти и видео шум, докато QLED с ръбово осветление може да не използва напълно подобрения си цвят и контраст. Важно е също така да се обърне внимание на поддръжката на конкретни формати или функции, особено ако връзвате телевизора си към компютър, игрова конзола или 4K Blu-ray плейър.

Какъв е животът на най-добрите OLED телевизори?

Най-добрите OLED телевизори
Най-добрите OLED телевизори ще ви радват цели 10 години

Според LG Display, производители на OLED панели, предоставят приблизително 100 000 часа използване. Това е еквивалент на около 10 години гледане на телевизия и значително надхвърля продължителността на живота, предлагана от между 40 000 и 60 000 часа на повечето LED-LCD телевизори.

Въпреки това е важно да се отбележи, че OLED телевизорите могат да бъдат подложени на явление, наречено „изгаряне“, когато статични изображения останат на екрана за продължителни периоди от време. Така че е препоръчително периодично да сменяте канала, за да предотвратите този ефект. спомняте ли си за плазмените телевизори?

Най-добрите конкуренти на OLED телевизори: какво друго има?

Най-добрите OLED телевизори
Имат ли конкуренция Най-добрите OLED телевизори?

OLED технологията в момента се счита за върховна в света на телевизионните технологии. Въпреки че в началото беше представяна с високи ценови етикети, появата на по-достъпни OLED модели от среден клас и по-компактни размери на панелите допринесоха за приближаването на OLED към масовия пазар.

Най-новите линии телевизори на Samsung и Sony включват QD-OLED хибриди, които комбинират OLED панели с технологията на квантовите точки и са едни от най-добрите OLED телевизори. Тези модели използват свойствата на самоизлъчването на OLED за качествено изображение и подобряване на цветовете с технологията на квантовите точки. За по-голяма информация относно това дали да изберете Samsung OLED TV, може да прочетете нашето отделно ръководство.

Ако разполагате със значителен бюджет, изборът ви може да се насочи между висок клас OLED телевизор и Micro LED технологията. Micro LED представлява самоизлъчващ се панел и е направление, към което Samsung се насочва. Въпреки това, тази технология се оказва трудна за предлагане на достъпни цени или в голям мащаб (до 88 инча е най-малкият размер, за който има информация към 2024 г.).

Така че изборът става по-сложен от просто OLED, но за наситено черно и реалистичен цвят, особено при средни размери за всекидневна употреба, OLED все още може да бъде най-добрият избор.

Голям проблем ли е изгарянето при OLED телевизорите?

Прегарянето, известно още като изгаряне на екрана или задържане на изображение, представлява визуален артефакт, който може да се прояви, ако на телевизора се показва едно и също изображение за продължителен период от време. Въпреки че този проблем се появява на някои от най-добрите OLED телевизори, производителите въведоха множество методи, за да намалят вероятността от този ефект.

Три основни метода за намаляване на риска от изгаряне включват анализ на изображенията, където статични елементи се затъмняват, леко изместване на изображението и автоматично намаляване на яркостта в случай на прегаряне. Модерните телевизори използват по-фини технологии като ABL (Auto Brightness Limiting), за да предотвратят прегаряне, като същевременно запазват детайлите и цветовете.

Потребителите могат също да предприемат действия, като променят настройките за яркост на телевизора, като избегнат използването на прекомерно ярки режими като Vivid Mode. Топлината е свързана с риска от изгаряне, и мнозина производители вграждат интелигентни технологии за охлаждане в техните OLED телевизори, които управляват ефективно топлината и я разсейват.

Въпреки че изгарянето съществува, последните технологични подобрения означават, че този проблем е значително по-малък и за повечето потребители не представлява сериозна загриженост.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
  • Total (0)
Сравни
0