Най-добрите Епилатори

3
Оценка: 5 (4 гласа)

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Не обичате да се бръснете всеки ден, но все пак желаете гладка кожа без неприятните косъмчета? Въпреки наличието на много методи за дълготрайно премахване на косми, не пренебрегвайте леснотата и удобството на някои от най-добрите епилатори.

Spec
1
res 24e72a848b2a08501fad3bac3fe9c836
Braun Silk-épil 9561
Най-добрия епилатор
Цена EMAG
2
res 91eff7b42cf17d706dad4973c9f9843a
Braun Silk-épil 9
Най-добрия комплексен епилатор
Цена EMAG
3
res c7240fdcb08ba6c6a91f917871ec54c6
Remington
Най-добрия бюджетен епилатор
Цена EMAG
4
res 39f1f9ea7c43c56a1b10a51bec54a045
Braun Silk-epil 9 9-580 Flex 360°
Най-добрия епилатор ако можете да си го позволите
Цена EMAG
5
res 7a1275ece893f0e441776601a2cda9e2
Braun Silk-еpil 9 9/980
Най-добрия епилатор за начинаещи
Цена EMAG

Преди да се заровите в света на епилаторите, ние проведохме консултация с дерматолози и специалисти, за да бъдете информирани за същността на тези устройства, тяхната работа, продължителността на резултатите и ключовите характеристики, които следва да ви внимават.

Освен това, експертите препоръчаха някои от предпочитаните си епилатори, за да улеснят процеса на избор за вас.

В днешната риторика на красотата, където ефективността и удобството са ключови, разговорите за най-добрите епилатори се превърнаха във важен аспект от грижата за себе си.

Тъй като изборът на епилатор може да бъде изпълнен със сложности, поради богатството от възможности на пазара, изучаването на най-добрите продукти е от съществено значение.

От иновативни технологии и удобство до ефективност и дълготрайни резултати, изборът на правилния епилатор може да промени начина, по който се отнасяме към грижата за кожата си.

Нека разгледаме някои от водещите модели и технологии в света на епилацията, които предлагат комбинация от прецизност, удобство и качество, които потребителите търсят в днешно време.

Опитът с обезкосмяването не е най-приятната част от нашите ритуали за красота, затова е по-добре да го правим по-рядко. Изберете епилатор, който може да ви осигури до четири седмици без нужда от повторно обезкосмяване – достатъчно, за да изживеете вашата почивка без грижи.

Най-добрите епилатори

1

Braun Silk-épil 9561

Най-добрия епилатор

Braun Silk-épil

EMAG
Wet & Dry

Този безжичен епилатор Wet & Dry е изключително ефективен и удобен за употреба, предоставяйки широка глава за епилация и най-новата технология за пинсети MicroGrip на Braun.

Широката глава с покритие с 40% по-широко от предишните модели позволява по-бързо и по-ефективно премахване на косъмчета, като обхваща по-голяма повърхност с всяко движение. Технологията MicroGrip, със своите подобрени пинсети, гарантира прецизност и ефективност дори и при най-късите косъмчета, които обикновено не могат да бъдат отстранени с кола маската.

Епилаторът може да се използва както на суха, така и на влажна кожа, като осигурява безболезнено извличане на косъма при редовна употреба. Той разполага с шест различни аксесоара, включително бръснеща глава, тример, масажираща приставка и други, които предлагат разнообразни функции за поддръжка на кожата.

Със своите характеристики, като технология Close-Grip, високочестотни масажиращи ролки и въртяща се глава, този епилатор осигурява ефективно, нежно и персонализирано извличане на косъма. Освен това, функцията за персонализиране на скоростта и възможността за безжична употреба го правят изключително удобен и лесен за използване.

Мнения:Много съм доволна от епилатора. След седмица от кола маска хвана късите косъмчета.“ – EMAG

2

Braun Silk-épil 9 Flex 9-100

Най-добрия комплексен епилатор

Braun Silk-épil 9

EMAG
FaceSpa, SensoSmart, Wet&Dry, SmartLight

Епилаторът Braun Silk-épil 9 Flex 9-100 е направен с иновативна технология, която го прави един от най-удобните и ефективни епилатори на пазара. Неговата напълно гъвкава глава е първата от своя вид и се адаптира перфектно към контурите на моето тяло, позволявайки ми да използвам устройството с лекота и безпроблемност, независимо от зоната, в която се намирам.

Технологията на пинсетите Micro-Grip с 40 пинсети осигурява ефективно премахване на косъмчета с продължителност няколко седмици. Това ми дава гладка кожа, която дълго време остава мека и без косъмчета.

Епилаторът е изключително удобен за употреба, особено благодарение на ергономичната дръжка с неплъзгащо се покритие, което прави епилацията под душа още по-приятна. Технологията SensoSmart е още едно предимство, като осигурява точно количество натиск и намалява болката, особено когато използвам епилатора под вода.

Също така ценя възможността за многофункционалност, като бръснещата глава, която е перфектна за чувствителните зони на кожата. А с четките за почистване на лице FaceSpa мога да се погрижа за кожата си, отстранявайки замърсяванията и поддържайки я здрава и свежа.

Общо взето, Braun Silk-épil 9 Flex 9-100 е изключително качествен продукт, който отговаря на всички мои изисквания за епилация и грижа за кожата. Бих го препоръчал на всеки, който търси надежден и ефективен епилатор с допълнителни функции за грижа за кожата.

3

Remington

Най-добрия бюджетен епилатор

Remington

EMAG
EP7300 Smooth&Silky

Епилаторът Remington EP7300 Smooth&Silky предлага напреднала система, която позволява до 60% по-бързо епилиране в сравнение с предишните модели от сходен тип. Това е изключително полезно за клиентите ми, които ценят ефективността и бързината на процеса.

Самият епилатор е лесен за употреба, компактен и ефективен, като осигурява отличен резултат при достъпна цена. Със своите 40 специални, въртящи се пинцети, той деликатно плъзга по кожата, осигурявайки бързи и траен резултати.

В комплекта са включени три различни приставки – широка, за детайли и масажираща с балсам от алое вера. Това допринася за персонализирането на процеса на епилиране и осигурява удобство и комфорт на моите клиенти.

Епилаторът разполага с две различни скорости на епилиране, както и с масажна функция с всяка от трите приставки, което гарантира чудесни резултати с по-малко усилия. Захранването чрез гъвкав и удобен кабел е още едно предимство.

С добавената четчица за почистване на уреда поддържаме хигиената и дълготрайността на епилатора. Възможността за удължаване на гаранцията с допълнителна година е добро практическо решение за моите клиенти.

Общо взето, Remington EP7300 Smooth&Silky е епилатор, който съчетава ефективност, удобство и функционалност, като го превръща в отличен избор за всеки, който цени качеството и комфорта при епилирането.

Мнения:Изключително добър продукт. Работи много ефективно, препоръчвам го с 2 ръце. Много професионално отношение от доставчика (Remington).“ – EMAG

4

Braun Silk-epil 9 9-580 Flex 360°

Най-добрия епилатор ако можете да си го позволите

Braun Silk-epil 9 9-580

EMAG
SkinSpa Wet & Dry, Smart Touch, 40 пинсети, 2 скорости, FaceSpa + 4 аксесоара

Този епилатор е впечатляващ със своята способност да осигурява кадифена кожа до 1 месец, която ефективно и по всяко време. Снабден с 40 пинсети MicroGrip, улавя дори най-фините косъмчета (0,5 мм), което предлага продължителна гладкост без нуждата от често повторение на процеса.

Неговата напълно гъвкава глава е първата в света и осигурява безпроблемна епилация дори в трудни зони. Удобната дръжка и масажната ролкова капачка също спомагат за намаляване на усещането за болка, като осигуряват контролирана и комфортна употреба.

Системата за ексфолиация преди епилацията е важен стъпка за подготовка на кожата и предотвратяване на растежа на косми под кожата. Следващата стъпка е ефикасната епилация с широкия въртящ се край, която лесно подстригва и бръсне чувствителните зони.

Проектиран за чувствителни зони, епилаторът осигурява възможност за регулиране на натиска върху кожата и смени между различни режими за по-голям комфорт. Масажната ролка е отлична допълнителна функция, която помага за по-малко болка и по-голямо усещане за удоволствие по време на процеса.

Също така, епилаторът е предвиден за употреба във ваната или под душа, което допълнително намалява усещането за болка и предлага по-голям комфорт по време на епилацията.

Обобщавайки, Braun Silk-épil 9580 Flex Skin Spa е епилатор, който съчетава ефикасност, комфорт и иновативни функции, като предлага кадифена кожа в продължение на седмици.

5

Braun Silk-еpil 9 9/980

Най-добрия епилатор за начинаещи

Braun Silk-еpil 9 9/980

EMAG
SkinSpa, SensoSmart, 13 аксесоара + Тример

Braun Silk-epil 9 9/980 SkinSpa, оборудван с SensoSmart технология и 13 аксесоара, включително тример, предлага изключително обширна селекция от аксесоари, което го прави един от най-модерните и пълнофункционални продукти на марката до момента.

Снабден с интелигентен сензор, който реагира на натиска, този епилатор предоставя персонализирано и удобно изживяване за всеки потребител. Системата SensoSmart е особено полезна за начинаещите, като предупреждава с червена светлина при твърде силен натиск, което помага да се избегне прекомерното налягане върху кожата.

Отзивите на изпитателите показват, че този епилатор е изключително ефективен в незабавното премахване на космите, а също така помага за намаляване на повторния растеж през периода на употреба. Главата на ексфолиращата четка допринася за предотвратяване на врастването на космите, като осигурява гладка и безупречна кожа, което е особено важно за дълготрайни резултати.

Общо взето, епилаторът Braun Silk-epil 9 9/980 SkinSpa предлага не само впечатляваща функционалност, но и високо ниво на удобство и персонализация, което го прави идеален избор за всеки, който търси качество и ефективност в едно устройство за грижа за кожата.

6

Philips BRE740/10

Най-добрия епилатор за чувствителна кожа

Philips BRE740/10

EMAG
9 аксесоара, 32 пинсети, Употреба без кабел, 2 степени на скорост, Opti-light, Керамични дискове

Епилатор Philips BRE740/10, за мокра и суха употреба който разполага с 9 аксесоара, 32 пинсети, употреба без кабел, 2 степени на скорост, Opti-light, керамични дискове и е със сребрист цвят.

Този епилатор от серията 8000 на Philips предлага силна и в същото време нежна епилация, което е от съществено значение за постигането на гладка кожа без неприятности. С подобрените си пинсети и над 70 000 действия на захващане на косъмчета в минута, този епилатор осигурява ефективно премахване на косъмите с дълготрайни резултати до 4 седмици. Също така, изключително широката епилираща глава позволява бързо и лесно обезкосмяване на по-голямо количество кожа с всяко преминаване.

Ергономичната S-образна дръжка осигурява максимален контрол и лесен достъп до всички части на тялото, докато устройството е изключително удобно за използване под душа или в банята благодарение на безжичната си функция и дръжката против изплъзване.

С иновативната си лампичка Opti-light гарантира, че няма да пропуснете фините косъмчета, осигурявайки най-добрите възможни резултати. С включените аксесоари като бръснеща глава, гребен за подстригване и тример за бикини линия, този епилатор предлага пълен набор от функции за грижа за кожата.

Накрая, с новата си четка за ексфолиране за тяло, този модел премахва мъртвите кожни клетки и предотвратява врастването на косъмчета, като оставя кожата ви мека и гладка. Включената торбичка за съхранение е удобен начин да съхраните всички аксесоари на едно място, правейки грижата за кожата по-лесна и организирана.

Мнения:Доволна съм от работата на епилатора! Всички части са много функционални!
Продължавам да залагам на тази марка епилатори и не съжалявам!
„– EMAG

7

Panasonic ES-EL3A-N503, Wet & Dry, Без кабел

Най-добър епилатор за мокра кожа

Panasonic ES-EL3A-N503

EMAG
60 пинсети, Двойни дискове, Гъвкава глава с въртене на 90°, 3 скорости, 3 аксесоари

Епилатор Panasonic ES-EL3A-N503. Този модел е впечатляващ със своите функции и ефективност в борбата с космите за гладка кожа.

Най-забележителното при него е неговата гъвкава глава, която се върти на 90 градуса, позволявайки й да се прилага перфектно към контурите на тялото. Тази функция гарантира, че всеки замах на епилатора е максимално ефективен, като покрива по-голяма зона с един премин.

Системата с два диска и 60 пинсети осигурява ефективно и бързо премахване на космите, като резултатът е гладка кожа след всеки замах. Тази комбинация от широка глава и много пинсети гарантира, че няма да пропуснете нито един косъм.

Освен това, включената капачка за нежно епилиране позволява комфортна процедура дори в чувствителните зони на тялото.

Накратко, Panasonic ES-EL3A-N503 е високоефективен епилатор, който предлага перфектна комбинация от удобство, ефективност и грижа за кожата. С него ще се радвате на гладка кожа с всеки замах, като процедурата е бърза и лесна благодарение на неговите интелигентни функции.

Мнения:Уникален продукт. Много съм доволна. Не е шумен, няма болка. Бързо и ефикасно епилиране. Батерията издържа достатъчно„– EMAG

8

Rowenta AquaSoft EP4920F0 EMAG

Wet&Dry, 4 аксесоара, Skin Respect technology
9

Philips Satinelle BRP529/00 EMAG

Технология Opti-light, Включен мини епилатор, вградени лампичка и огледало
10

ZEPHYR ZP 1811 E EMAG

4в1, 4 глави, 6 приставки, 2 скорости, Водоустойчив
11

Най-добрите епилатори за годината

Класация 2024
1Най-добрия епилаторBraun Silk-épil
2Най-добрия комплексен епилаторBraun Silk-épil 9
3Най-добрия бюджетен епилаторRemington
4Най-добрия епилатор ако можете да си го позволитеBraun Silk-epil 9 9-580
5Най-добрия епилатор за начинаещиBraun Silk-еpil 9 9/980
6Най-добрия епилатор за чувствителна кожаPhilips BRE740/10
7Най-добър епилатор за мокра кожаPanasonic ES-EL3A-N503
Най-добрите епилатори за 2024 г.

Какво представлява процесът на епилация?

Епилаторите се състоят от въртящи се пинсети, които извличат косъмчетата директно от фоликула, предотвратявайки дърпане или изтръгване на кожата. Те могат да премахнат и по-фини косъмчета в сравнение с традиционните методи като бръснене, оставяйки кожата по-гладка и с по-дълготраен ефект.

Въпреки че епилацията обикновено е свързана с лек дискомфорт (понеже косъмчетата се изтръгват от корена), важно е да отбележим, че болката обикновено намалява с времето, с всяко последващо използване на епилатора.

За да намалите дискомфорта по време на епилация, е важно да нанесете топла вода върху кожата, преди да започнете, като това помага за отваряне на порите. Като алтернатива, може да изберете епилатор от нашия списък, който е предназначен за употреба под душ или във ваната, което ще ви позволи да навлажните кожата преди процедурата.

Кое е по-добро – бръснене или епилация?

Най-добрите Епилатори

В крайна сметка, изборът между двете метода зависи от предпочитанията на всяка личност, но основната разлика между тях е в това, че след бръснене косъмчетата започват да растат отново веднага, докато епилирането може да ви осигури до четири седмици без наличие на косми.

Трябва да отбележим, че епилаторът не улавя всеки косъм (както прави висококачествената самобръсначка), така че ако търсите перфекция, епилирането може да не бъде идеалният избор. Докато бръсненето е безболезнено, епилацията, като издърпва косъмчетата от корена, може да предизвика лек дискомфорт.

Как да използвате епилатор?

Процесът на използване на епилатор прилича на този на всяко ново устройство за епилация и изисква малко време, за да се научите. Трябва да движите епилатора бавно върху кожата в посока на растежа на косъма и да го държите под ъгъл от 90 градуса спрямо повърхността на кожата.

Дали епилаторите премахват космите завинаги?

naj dobriya epilator 2

В сравнение с някои други методи за обезкосмяване, епилирането предлага дълготрайни резултати, оставяйки ви без косми до четири седмици. Важно е да се отбележи, че епилацията не премахва космите завинаги, но ви осигурява по-продължителен период между процедурите, в сравнение с бръсненето.

Освен това, има допълнителен ползотворен аспект – новите косъмчета вероятно ще израстват по-светли и по-фини, което означава, че дори и да изберете да изчакате повече от четири седмици, повторното им израстване ще бъде по-малко забележимо.

Можете да намерите на пазара епилатори, чиито глави са специално проектирани за различни зони на тялото – като ръце, бикини и подмишници – което ги прави инвестиция, която си заслужава.

Каква е подходящата дължина на косъма за епилация?

По принцип, повечето епилатори работят оптимално върху косми с дължина между 3-5 мм. Може да решите да започнете епилацията веднага след като косъмчетата станат видими, тъй като това намалява дискомфорта и помага да се предотвратят врастналите косми.

Колко дълго ще продължи ефекта след епилация?

Най-добрия Епилатор

Космите, които се премахват от краката, ръцете, бикини линията или подмишниците, ще останат по-дълго време премахнати с помощта на епилатор, в сравнение с традиционното бръснене с бръснач. Представете си: четири до шест седмици с копринено гладка кожа, без да се налага да правите непрекъснати интервали за обезкосмяване.

Как да подготвя кожата си за епилация?

Има няколко стъпки, които може да последвате, за да подготвите кожата си преди епилация. Една опция е да използвате скраб за ексфолиация, което ще помогне да се предотврати образуването на врастнали косми. Също така, къпането или душът в топла вода може да бъде полезно, като отваря порите на кожата. Един важен аспект е да не използвате твърде гореща вода, защото това може да дразни кожата.

Някои модели епилатори са създадени да се използват под вода, което може да намали дискомфорта по време на епилацията. Ако това е важно за вас, е добре да се уверите, че избраният от вас модел е водоустойчив преди да го закупите.

Как извършваме тестовете

Ние е от sravniceni.com прегледахме ефективността на всеки епилатор, както и неговата способност да намали дискомфорта по време на процеса. Оценихме удобството за управление и съпътстващите го процеси.

На тестовете беше предоставен избор да изпробват устройствата както в сухи, така и в мокри условия, ако това беше приложимо за съответното устройство. Те имаха достъп до всички прикачени приставки, които се предлагат с устройството, позволявайки им да го използват в различни зони на тялото.

Тестът се провеждаше в продължение на осем седмици, като участниците бяха помолени да дадат обратна връзка относно дизайна, леснотата на употреба, управлението и нивата на дискомфорт. Те докладваха за прогреса си на четири и осем седмици, оценявайки времето за възстановяване на косъма и съобщавайки за всякакви врастнали косми през този период.

Често задавани въпроси за епилаторите

1. Какво е епилатор?

Епилаторът е устройство, което премахва космите от корена, като ги изтръгва.

2. Какви са предимствата на епилаторите?

 • Дълготрайни резултати: Епилаторите премахват космите за 2-4 седмици.
 • Врастване на косми: Епилаторите могат да помогнат за намаляване на врастването на косми.
 • Гладка кожа: Епилаторите премахват космите от корена, което прави кожата по-гладка и мека.
 • Лесна употреба: Епилаторите са лесни за използване у дома.

3. Какви са недостатъците на епилаторите?

 • Болка: Епилацията може да бъде болезнена, особено в началото.
 • Раздразнение: Епилацията може да причини дразнене на кожата,
 • Време: Епилацията може да отнеме повече време от бръсненето.
 • Цена: Епилаторите могат да бъдат скъпи.

4. Какви са различните видове епилатори?

Има два основни вида епилатори:

 • Епилатори с пинсети: Тези епилатори използват пинсети, за да изтръгват космите.
 • Епилатори с дискове: Тези епилатори използват въртящи се дискове, за да изтръгват космите.

5. Как да изберем най-добрия епилатор?

При избора на епилатор е важно да вземете предвид следните фактори:

 • Вашият бюджет: Колко сте готови да платите?
 • Вашият тип кожа: Чувствителна ли е кожата ви?
 • Вашите нужди: Колко често искате да се епилирате?
 • Функции: Какви функции са ви важни?

6. Как да използваме епилатор?

 • Почистете кожата си: Почистете кожата си с вода и сапун преди епилация.
 • Нанесете гел или пяна: Нанесете гел или пяна за епилация, за да намалите болката и дразненето.
 • Включете епилатора: Включете епилатора и го движете бавно по кожата си.
 • Почистете епилатора: Почистете епилатора след всяка употреба.

8. Мога ли да използвам епилатор под душа?

Някои епилатори са водоустойчиви и могат да се използват под душа.

9. Епилацията е подходяща ли за бременни жени?

Епилацията е безопасна за бременни жени, но може да бъде по-болезнена.

Най-добрата Електрическа Пила за Нокти | Най-добрата машинка за подстригване | Най-добрите професионални машинки за подстригване | Най-добрия тример за тяло, брада, коса | Най-добрата Термозащита за Коса

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0