Най-добрите Обувки за Тенис на Маса

4
Оценка: Бъдете първи!

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Вижте нашия процес.


 

Изборът на обувки за тенис на маса е от решаващо значение. Важно е да изберете правилната обувка, за да предотвратите неприятности и наранявания на краката. Тук ви представяме най-добрите обувки за тенис на маса, които може да закупите.

Струва ли си да си купите чифт обувки, за да играете тенис на маса?

Да, струва си да закупите специализирани обувки за тенис на маса! Не рискувайте да увредите краката си, използвайки неподходящи обувки.

Тенисът на маса изисква бързи и малки стъпки, както и интензивни странични движения. Затова обувката за тенис на маса не може да бъде сравнена с маратонката за бягане, тенис обувките, обувките за пазар или други видове обувки за закрити помещения.

Неправилният избор на обувки не само затруднява правилната работа на краката ви, но също така може да доведе до наранявания, особено контузи на глезените, които са често срещани. Вижте още най-добрите хилки за тенис на маса и най-добрите тенис маси.

Как да изберем добри обувки?

На пазара има много марки обувки за тенис на маса, включително Butterfly, DHS, ASICS, DONIC, Stiga, Joola, Mizuno, Adidas и други. Препоръката на редица треньори е при покупката на първите ви обувки за тенис на маса е да избирате евтини и качествени модели.

Използвайте леки обувки за тенис на маса, които имат тънка външна подметка, ниска капачка на тока и добра защита от двете страни. Въз основа на опита на различни треньори, е важно да не използвате маратонки, предназначени за други видове спорт, тъй като те обикновено имат твърде дебели външни подметки и високи капачки, които могат да ограничат свободното ви движение и да предизвикат наранявания.

Най-добрите обувки за тенис на маса, следва да притежават тънка и здрава подметка, осигуряваща отлично сцепление с пода. Тези характеристики ще ви помогнат да постигнете оптимална производителност и комфорт по време на играта.

Най-добрите обувки за тенис на маса

След като разгледахте различни обувки за тенис на маса, ето моето заключение:

1. Joola Rally Blue

Ако се чудите относно какви обувки да изберете, спокойно може да се спрете на Joola Rally Blue. Тези обувки са класика и са популярни сред младите играчи в моя клуб. Те не само са достъпни по цена, но и са издръжливи – издържат повече от 2 години, същевременно са дишащи. Така че няма да имате проблеми с тях. Обувките са удобни, стилни и имат добър външен вид, всичко това на достъпна цена!

Подходящи за тези с ограничен бюджет, добри обувки за цена около 100 лв.

2. Mizuno Wave Drive 7

Ако финансите не са проблем за вас, разгледайте по-скъпите обувки, например Mizuno. Тези обувки са известни с качеството си и са в по-висок ценови клас. Те са леки и предлагат отлично омекотяване и поддръжка. Много професионални играчи използват обувки от този бранд. Те също така осигуряват добър захват, дори когато са вече употребявани. Но най-важното е, че те са изключително леки, като тегло около 270 грама, и са удобни още от първото ползване.

Препоръчителни за тези, които могат да си позволят по-скъпи обувки в диапазона от около 200 лв. Известни с комфорта и лекотата си.

3. Joola Vivid Petrol

Обувките Joola Vivid Petrol са подходящи за тенис на маса и са изработени от микрофибърен материал с полиуретан. Те са в бял цвят и се закопчават с връзки. Подходящи са за ползване както през пролетта и лятото, така и през есента и зимата. Подметката им е предназначена за игра в зала.

По-евтини обувки, които предоставят добро качество за парите си. Едни от най-добрите детски обувки за тенис на маса.

4. Обувки Energy Force XII

Butterfly Energy Force 12 е най-новото попълнение към серията Energy Force на Butterfly. Тази обувка е изключително лека и предлага отлично противоплъзгащо покритие. Дизайнът й е изключително привлекателен. Energy Force 12 запазва много от предимствата на своите предшественици, включително NC Rubber, P–Gel, Magic Ventilation и други популярни характеристики. „Quick Counter“ е иновация, внедрена в Energy Force 12 след анализ на движенията на краката на високопрофесионални играчи.

Този елемент е позициониран в петата, за да предотврати плъзгане, предизвикано от интензивната дейност на краката. Серията Energy Force на Butterfly е резултат от съвместните усилия на Butterfly и ASICS в разработката и производството на тези обувки. Мнозина ги смятат за най-добрите обувки за тенис на маса.

5. Butterfly Lezoline

LEZOLINE RIFONES е последният върхов модел в серията обувки LEZOLINE, специално създаден за високите изисквания на тениса на маса. Обувката предлага редица полезни характеристики, включително „STB“ торсионна защита, „B-Armor“ армировка на конструкцията, „B-Absorber“ технология за амортизация и изключително хватливата и устойчива на износване подметка „Wingrip“. Всичко това я прави идеален избор за състезателите в тениса на маса.

Препоръчителни за тези, които търсят професионални обувки. Признати са с висок комфорт и лекота.

6. Li-ning CNT Ma Long

За тези с по-малки крака, препоръчвам обувки от марката Li-ning. Li-ning National Team Shoes са спонсорирани от китайския национален отбор и предлагат висока стабилност и защита при игра на тенис на маса. Външната страна на подметката е специално проектирана, за да предотврати преобръщане, като осигурява сигурна подкрепа за двата крака. За повече информация относно цената и рецензиите, можете да ги проверите.

Ако търсите бюджетни обувки, Joola Rally Blue е добър избор. Ако сте готови да инвестирате повече, Mizuno Wave Drive 7 предоставят комфорт и лекота. За професионално качество, Butterfly Lezoline се препоръчват.

Трите вида крак

Преди да изберете обувките си, важно е да разберете типа стъпало, което имате. Съществуват три основни вида морфология на стъпалото: нормално, с висок свод и плоско стъпало.

Тази информация ще ви помогне да изберете обувки с правилна амортизация и междинна подметка, които отговарят на спецификите на вашето стъпало. В крайна сметка, този подход може да подобри вашето удобство и предпазливост по време на играта в тенис на маса.

Да определите морфологията на стъпалото си чрез „Мокър тест“ може да бъде лесно и забавно. Ето как да го направите:

 1. Напълнете нисък съд с вода.
 2. Намокрете стъпалото на краката си, като ги поставите върху мократа повърхност.
 3. Стъпете върху лист бяла хартия или картон.

Когато разгледате отпечатъка на краката си, ще забележите три общи типа стъпала: плосък, нормален и с висок свод. Тези отпечатъци ще ви помогнат да определите какъв тип стъпало имате. Така ще можете по-лесно да изберете най-добрите обувки за тенис на маса, които отговарят на вашите нужди и комфорт.

най добрите обувки за тенис на маса

Добри ли са обувките за бадминтон за тенис на маса

Обувките за бадминтон и тенис на маса са специално проектирани за нуждите на съответните спортове и имат някои съществени разлики. Ето някои от тях:

 1. Твърдост и тегло:
  • Бадминтон обувки: Обикновено са по-твърди и по-тежки, като са предназначени да осигуряват по-голяма стабилност при бързите странични движения, характерни за бадминтона.
  • Тенис на маса обувки: Обикновено са по-леки и по-гъвкави, което позволява на играчите по-лесно да извършват бързи и динамични движения.
 2. Капачка на тока:
  • Бадминтон обувки: Често имат по-висока капачка на тока, която предпазва краката при странични движения и бързи спринтове.
  • Тенис на маса обувки: Обикновено имат по-ниска капачка на тока за по-голяма свобода на движение.
 3. Подметка:
  • Бадминтон обувки: Имат специално проектирана подметка, която осигурява отлично сцепление и стабилност на корта.
  • Тенис на маса обувки: Имат тънка и гъвкава подметка, което помага за бързи и точни движения.

Въпреки че може да изглежда възможно използването на бадминтон обувки за тенис на маса, е препоръчано да избирате обувки, специално предназначени за конкретния спорт. Това ще ви помогне да постигнете по-добра производителност и комфорт по време на играта.

Какво прави обувките за тенис на маса уникални?

Тенисът на маса е бърз и изисква прецизни движения с краката, затова е от съществено значение играчите да използват специално предназначени обувки за този спорт.

Дизайнът на обувките за тенис на маса е създаден с оглед на стимулирането на по-бързо движение на играчите. Те са изградени от лек материал с тънки подметки и плоска пета за стабилност и сигурност. Обувките осигуряват здрав захват, предотвратявайки плъзгане или извиване на глезените.

Освен това, те не само подпомагат играчите да изглеждат добре, но и предоставят необходимата подкрепа, като така помагат за предотвратяване на наранявания, които могат да възникнат при изпълнението на малки и прецизни движения.

Заключение

В тениса на маса обувките играят ключова роля и не може да се пренебрегне важността им. Имайки предвид спецификата на движенията в този спорт, става ясно, че стандартни маратонки или тенис обувки не са достатъчни. Необходими са специално проектирани обувки, които да подпомагат играчите в постигането на техния максимален потенциал.

Най-добрите обувки за тенис на маса включва различни видове, като ежедневни обувки за тренировки, велкро унисекс обувки за тенис на маса, психеделични обувки за тенис на маса, професионално изглеждащи обувки за тенис на маса, меки кожени обувки за тенис на маса, дишащи мрежести обувки за тенис на маса и цветни обувки за тенис.

Продавачите, които се стремят да бъдат успешни в този сегмент, могат да разгледат инвестирането в тези обувки, за да предложат на своите клиенти най-добрите налични опции на пазара в момента.

Сравни Цени
Logo
Сравнете продуктите
 • Total (0)
Сравни
0